Eren Derdiyok... Geçen sezonun başında geldiği Kasımpaşa’da çok talihsiz bir sakatlık yaşadı. Yeniden kendisini ispatlama hedefiyle geldiği Süper Lig’de çapraz bağlarının kopması nedeniyle uzun süre takımını uzaktan izlemek zorunda kaldı. Döndüğünde lig bitmişti, bu sezona ise muhteşem başladı. 11 maçta 5 gol attı, 1 asist yaptı. Beşiktaş maçına da iki golle damga vuran başarılı forvetin inişli-çıkışlı bir hikayesi, geçmişten bugüne taşıdığı kırgınlıkları, büyük hedefleri, bunları gerçekleştirmek için zamanı da var.

İşte 27 yaşındaki Eren’in  anlattığı öyküsü:

‘3.5 yaşında başladım’

“Futbolla çok küçük yaşta tanıştım. Abimle oynardım. Ben kaleci olurdum. Ama kalede pek iyi değildim. 3-4 yaşlarımda Old Boys kulübünde başladım futbola. O kulüpte 14 senem geçti, uzun süre orada kaldım. Başlangıç noktam böyleydi. Gençliğimi o kulüpte geçirdim. Old Boys’tayken bir kupa maçında Basel’den takibe başladılar. O zamanlar ben de iyiydim. Alt yapıya çağırdılar. 6 ay denendikten sonra bana kontrat verdiler. Gollerimi atmaya devam ettim o ara. O zaman ki duygularım anlatılmaz. Televizyonda seyrettiğim oyunculardı hepsi. Birden yanlarında oynamaya başladım. Müthiş bir duyguydu.”

Leverkusen macerası

“Sonra Leverkusen beni istedi. Orada ilk senem çok güzel geçti. Çift forvet oynadık. İyi gidiyorduk. Ondan sonraki sene öbür forvet sakatlandı. Daha çok şans buldum. Tam üçüncü seneye girerken kendime çok büyük hedefler belirlemiştim. O sene yeni bir hoca geldi. Bir kere oynattı sonra uzun süre oynatmadı. Yeni bir başlangıç gerekiyordu. Çok taliplerim vardı, Hoffenheim’ı seçtim.”

‘Fener de istedi, Aslan da’

“Basel döneminde Galatasaray ile görüşmem oldu. Benim için çok erken olduğunu düşündüm. Buraya gelmeden bir sene önce de Fenerbahçe ile bir görüşmem oldu. Ancak şartlar oluşmadı. Ama kısmet böyle oldu, iyi ki de böyle oldu. Çok iyi bir kulüpteyim, çok mutluyum. Buraya gelirken Kasımpaşa hariç hiçbir takımla görüşmem olmadı. Tabii ki ufak tefek sorular, temaslar oldu ama ciddi bir görüşmem olmadı.”