Roberto Mancini ile yolların ayrılmasından sonra teknik direktörlük koltuğunu şu ana kadar dolduramayan Galatasaray'da tüm dikkatler Joachim Löw'ün üzerinde. Sarı-Kırmızılı yönetimin, Alman Milli Takımı'nın başında Dünya Kupası macerasını sürdüren tecrübeli teknik adamla anlaşma masasına oturmak için fırsat kolluyor.
 
Ancak Löw'ün sözleşmesinin 2016'da biteceği düşünüldüğünde Galatasaray'ın Alman hocadaki ısrarı merak uyandırıyor. Bu noktada Ünal Aysal başkanlığındaki yönetimin gerekçelerine kulak vermek gerekiyor. İşte Cimbom'un Löw ısrarının altında yatan nedenler:
 
1.Topun ağzında
 
2006 yılından bu yana Almanya'yı çalıştıran Löw, elinde çok parlak bir futbolcu jenerasyonu olmasına rağmen geçen 8 senede ciddi bir başarı elde edemedi.Bu sebeple Almanya'da önemli bir kesim Löw için 2014 Dünya Kupası'nın son şans olduğu görüşündeydi. Galatasaray yönetimi de, sözleşmesini yeni uzatmış olsa da şampiyonluk dışındaki bir sonuçta Almanya ile Löw'ün yollarını ayrılacağından çok emin.
 
2.Takım ışık vermiyor
 
Gruplardan çıktıktan sonra son 16 turunda Cezayir'le eşleşen Panzerler, kağıt üstünde açık ara favori olduğu maçta rakibini uzatmalarda güçlükle yenerek tur atladı.Ancak başta Almanya olmak üzere tüm Avrupa basını takımın oynadığı futbolu yerden yere vurdu.
 
3.Fransa'ya güven tam
 
Bir önceki turda, güzel futboluyla turnuva boyunca alkış alan Cezayir karşısında tel tel dökülen Almanlar’ı, çeyrek finalde tartışmasız kupanın şu ana kadar en iyi takımı görüntüsü veren Fransa bekliyor. Galatasaraylı yöneticilerin çoğu Almanya'nın Horozlar'a eleneceğini düşünüyor.
 
4.Köprüleri atmıyor çünkü...
 
Aslında Löw de her şeyin farkında. Diğer adaylar Ottmar Hitzfeld ve Jürgen Klinsman gibi Galatasaray'ı geri çevirmemesinin nedeni de zaten bu.Almanya ile yollarının ayrılması durumunda Löw Galatasaray oldukça cazip bir seçenek. Aslan’ın Şampiyonlar Ligi avantajı da var.
 
5.Dikkat çeken sessizlik
 
Ayrıca geçen süreçte Ünal Aysal'ın bütün teknik direktör adayları hakkında yorumlarda bulunurken, Löw ile ilgili ser verip sır vermemesi dikkat çekiyor. Nitekim Aysal'ın bu tavrının altında transfer sürecinin zarar görmesi ihtimali yatıyor.
 
Aysal: Enerjik birisi olacak
 
Ga­la­ta­sa­ray Baş­ka­nı Ünal Ay­sal, tek­nik di­rek­tör aday­la­rı için­de isim­le­ri ge­çen Mus­ta­fa De­niz­li ve Schus­ter ile il­gi­li açık­la­ma­da bu­lun­du. Ay­sal şun­la­rı söy­le­di: "İki isim de doğ­ru de­ğil. Mus­ta­fa De­niz­li, Türk fut­bol ta­ri­hin­de de­ğer­li bir tek­nik adam. An­cak ken­di­si ile an­laş­ma­ya ya­kın ol­du­ğu­muz doğ­ru de­ğil. En geç haf­ta so­nu ener­jik, ye­ni­lik­çi ve de di­sip­lin­den ta­viz ver­me­ye­cek ya­pıdaki ye­ni ho­ca­mızı KAP’a bil­dir­miş ola­ca­ğız."
 
Bugün