Metin Tekin'in yorumları:

"HANGİ OYUNA KARŞI OYNADIĞI ÖNEMLİ"

Galatasaray, Avrupa'da farklı oynuyor evet ama hangi oyunlara karşı oynadığı önemli. Bugün Malatyaspor çok net bir şey yaptı, 5'li dizdi savunmayı, 4'lü dizdi orta sahayı. Çıktığında dahi çoğalmadı. Yerleşik savunma kaldı.

"İLK YARI HİÇ ÜRETKEN DEĞİLDİ"

İlk yarı hiç üretken bir Galatasaray görmedik. İkinci yarıda Kerem'in çabukluğu ve Cicaldau'nun yaratıcılığı girdi. 3-4 tane net pozisyon buldu.

"FATİH HOCA'DAN İLK KEZ DUYDUM"

Fatih Terim'den ilk kez 3 sene sonrasının planını duydum. Fatih Hoca hep bugün yarışır. Seneye diye duyduğumuz lafları ilk kez duydum.

"GALATASARAY BAŞARACAK GİBİ"

Galatasaray bu dominant oyunu başaracak gibi geliyor bana. Bu sene ne olacağı belirsiz ama kendi oyunu olacak gibi duruyor. Malatya'nın bugünkü oyununu açmak hiç kolay değildi ve açamadı Galatasaray.

"MALATYASPOR'UN HESAP ETTİĞİ BUYDU"

0-0 tam hesap ettiği bir oyundu Malatyaspor'un. Galatasaray bunu hesap edemedi ve ligde uzun süredir görmediğimiz 14 puanlık fark oluştu. Bugün itibariyle en yakın rakibine 10 puan fark atmış lider Trabzonspor var.

"ÇALIM EN ÖNEMLİ SİLAHTIR"

Bütün defans organizasyonunu bozacak şey, en önemli silah çalımdır. Defans organizasyonları beklenene karşı yapılan organizasyonlardır. Çalım beklenmeyendir, aldatmadır.