Galatasaray'da teknik direktör Jan Olde Riekerink'in dediği oluyor...

Galatasaray'da imzalar bu hafta atılıyor. Sarı kırmızılıların Hollandalı hocasının "Bir hafta içinde iki transferi bitireceğiz" açıklaması gerçekleşti.

Lucas Leiva ve Eren Derdiyok bu hafta resmen Galatasaraylı olacak. Yeni sezon öncesi Serdar Aziz ve Emrah Başsan'ı kadrosuna katan sarı kırmızılılar, ihtiyaç duyulan forvet ve ön libero transferlerini de bitirdi.

Liverpool ile anlaşan ve Lucas Leiva'yı İstanbul'a davet eden sarı kırmızılılar, Eren Derdiyok için de kulübü Kasımpaşa ile söz kesti.

İŞİ RIZA ÇALIMBAY BİTİRDİ!

Liverpool ile Leiva için 2.5 milyon Euro'ya el sıkışıldı. Brezilyalı oyuncu da yıllık 2.6 milyon Euro'ya sarı kırmızılı formayı giyecek. Leiva hafta içinde İstanbul'a gelip 3 yıllık anlaşmaya imzasını atacak.

Son bomba ise Eren DerdiyokKasımpaşa'nın 6 milyon Euro'luk talebi sonrası çıkmaza giren transfer krizi, lacivert beyazlıların hocası Rıza Çalımbay sayesinde çözüldü.

Eren Derdiyok'un Galatasaray'ın teklifi sonrasında "Bu fırsatı değerlendirmek istiyorum" demesinden sonra, Rıza Çalımbay transfer için çözüm formülü üretti.  Çalımbay, Galatasaray'dan Umut Bulut ile eski futbolcusu Ryan Donk'u istedi.

PAŞA'NIN GÖNLÜNE GÖRE

Kasımpaşa da golcüsüne karşılık Galatasaray'dan bu iki futbolcu ile birlikte 3 milyon Euro bonservis bedeli talep etti. Özellikle Riekerink ve Sportif A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi Levent Nazifoğlu ile Mehmet Özbek'in de Eren Derdiyok'un Galatasaray'da başarılı olacağına inancı ile bu transfer mutlu sonla bitecek.

GalatasarayDonk ve Umut ile birlikte 2.5 milyon Euro bonservis bedeli ödemeyi kabul etti. Eren Derdiyok ile de yıllık 1.9 milyon Euro karşılığında anlaşma sağlandı. Kısaca, Galatasaray hafta içinde resmi imzaları Eren ve Leiva'ya attıracak. Kadro daha da güçlenecek.