Şampiyonlar Ligi’ne yakışır bir kadro oluşturmak için transferde düğmeye basan Galatasaray Yönetimi, sözleşmesi biten oyuncular sayesinde rahatladı.

6 OYUNCU DA GİDİYOR

Donk ile yeni mukavele imzalayan, Nagatomo'yu tutan ve Denayer’i de takımda tutmak isteyen Galatasaray, mukavelesi biten diğer 6 oyuncuyla ise yeni sözleşme yapmayacak. Bu oyuncuların ayrılmasının ardından G.Saray'ın maaş bütçesi de rahatladı. 7 oyuncunun toplam maliyeti güncel kurla 5 milyon 287 bin euro olurken bu isimlerin kontratlarının bitmesinin ardından sarı-kırmızılılar da buna göre transferde yeni hedeflere yönelecek. 7 oyuncu neredeyse G.Saray'da hiç forma giyemezken sadece Yasin Öztekin zaman zaman şans bulabiliyordu.

HAKAN BALTA (Sözleşmesi bitti)

YASİN ÖZTEKİN (Sözleşmesi bitti)

KORAY GÜNTER (Sözleşmesi bitti)

LATOVLEVİCİ (Sözleşmesi bitti)

CARRASSO (Sözleşmesi bitti) 

5 İSİM İÇİN TEKLİF BEKLENECEK

Donk ve Nagatomo ile yeni mukavele imzalayan, Denayer'i bir sezon daha kiralamak için Manchester City ile görüşmelerini sürdüren Galatasaray, yapılacak olan transferlerin önünü açmak için 5 futbolcuya gelecek olan teklifleri bekliyor.

TOLGA CİĞERCİ

Galatasaray ile bağlarını kopartan ve yaklaşık 3.5 aydır sağ ayak baş parmağındaki ağrıları öne sürerek antrenmanların büyük bir bölümüne katılmayan Tolga Ciğerci, sarı-kırmızılı kulüpten yıllık 2 milyon euro alacak.

EREN DERDİYOK

Galatasaray'da forma şansı bulamayan Eren Derdiyok, sarı-kırmızılı kulüpte kalması durumunda bu sezon 2 milyon 150 bin euro garanti ücret alacak.

AHMET ÇALIK

Geçtiğimiz sezon Malaga'ya transferi son anda yatan Ahmet Çalık, bu sezona Galatasaray'da devam etmesi durumunda sarı-kırmızılı kulüpten 900 bin euro garanti ücret alacak.

LIONEL CAROLE

Geçtiğimiz sezonu kiralık olarak Sevilla'da tamamlayan Carole, sarı-kırmızılı kulüpte kalması durumunda 750 bin euro garanti ücret alacak.

TARIK ÇAMDAL

Bu sezon sözleşmesine zam gelen Tarık Çamdal, Galatasaray'da kalması durumunda sarı-kırmızılı kulüpten 1 milyon 600 bin euro alacak.

YOLCULAR BELLİ

Hakan Balta, Yasin Öztekin, Koray Günter, Latovlevici, Carrasso ve Eray İşcan’ın yıllık maaşlarının toplamı 4 milyon 960 bin Euro yani 27 milyon liraya denk geliyor. Maaş bütçesinde sağlanacak bu tasarruf ile yeni transferlerin önü açılacak.

LUIS CAVANDA

Standart Liege'e 2.4 milyon euroya satıldı.