Galatasaray'ın forvet için anlaştığı ilk isim olan Alan Carvalho, artık geri sayımda.Normalde 19 Ocak’ta Guangzhou Evergrande ile mukavelesi bitecek olan Alan, Çin kulübüyle yaptığı görüşmede kolaylık isteyip, kendisine erken izin verilmesini talep etmişti. Guangzhou ise 7 Ocak’ta Alan’ı serbest bırakacağını bildirdi.

Sarı- Kırmızılılar, 29 yaşındaki Brezilyalı forvetin 9 Ocak’ta Antalya kampına katılmasını bekliyor. Tüm planlar buna göre yapılıyor. 

Forvet takviyesi yapacak olan Galatasaray'ın Çin'de forma giyen Brezilyalı futbolcu Alan Carvalho'nun transferini bitirmek üzere. Alan Carvalho kimdir?

1989 doğumlu olan futbolcu Brezilya'da Fluminense alt yapısında yetişti. Desportivo'ya transfer olduktan bir sezon sonra tekrar Fluminense forması giydi.2010 yılında 3.5 milyon euro karşılığında Avusturya'nın Salzburg takımına transfer oldu.

2015 yılında Çin Süper Lig ekiplerinden Guangzhou Evergrande takımına 11.1 milyon euro karşılığında transfer oldu.Bu sezon 22 maçta 19 gol atıp 8 asist yapan Carvalho, Guangzhou Evergrande formasıyla çıktığı 102 maçta 58 gol atma başarısı gösterdi. ,Ocak ayında sözleşmesi bitecek olan futbolcu, TRT Spor'un verdiği habere göre Galatasaray ile anlaştı.