Cenk Ergün, "Galatasaray, geçen senenin de şampiyonu ve şu anda ligde puan sıralamasında da zirveye yakın olduğu için en az rakipleri kadar şansa sahip. Hem Başakşehir, hem Beşiktaş, hem de Fenerbahçe, diğer aradan sıyrılması muhtemel olan takımlardan aşağı değil. Şampiyonluğun en büyük adayı Galatasaray" dedi 

Galatasaray eski Futbol Direktörü Cenk Ergün, Demirören Haber Ajansı'na (DHA) şampiyonluk yarışından, Galatasaray'a, Arda Turan'dan, yerli yabancı oyuncu kuralına kadar bir çok konuda özel açıklamalarda bulundu. 

"BAŞAKŞEHİR AVANTAJLI"

Şampiyonluk yarışıyla ilgili konuşan Ergün, "En büyük avantaj tabii ki Başakşehir'in. Başakşehir'in o alıştığımız takımı bir sene daha hem tecrübelendiğini hem de yaşlandığını görüyoruz. Onlarda da özellikle gol yollarında belki çok az gol yiyorlar ama gol atmada birazcık sıkıntıları var. Bu ara dönemleri ne kadar az puan farkıyla kapatırlarsa benim tahminim ilkbaharda, son düzlüğün çok kalabalık geçeceği ama son düzlükte de kazanın gerçekleştiği bir yarış olacak" dedi.

"EN BÜYÜK ŞAMPİYONLUK ADAYI GALATASARAY"

Geçen sezon olduğu gibi bu sezonda Galatasaray'ın lig şampiyonluğunu kazanacağını dile getiren Ergün, "Galatasaray, geçen senenin de şampiyonu ve şu anda ligde puan sıralamasında da zirveye yakın olarak en az rakipleri kadar şansa sahip. Hem Başakşehir, hem Beşiktaş, hem de Fenerbahçe, diğer aradan sıyrılması muhtemel olan takımlardan aşağı değil. Şampiyonluğun en büyük adayı Galatasaray. Galatasaray'ın şampiyon olacağına inanıyorum. Avrupa'da ise gruptan çıkılmasında belirleyici olacak olan Schalke deplasmanı. Schalke maçının sonrasında Porto maçını da yine kazanacağımızı umuyorum. Dolayısıyla Schalke deplasmanından alınacak olan puan bizi yarışta tutacaktır. Galibiyet ise rakibe göre çok büyük avantaj sağlayacaktır. Galatasaray'ın gruptan çıkacağına inanıyorum. Umarım ilk 2 içerisinde olur. Çok büyük bir kaza da olursa da 3'üncü olup Avrupa Ligi'nde yoluna devam edecektir. Gördüğüm kadarıyla Galatasaray ilk 2 içerisinde guruplardan çıkacaktır" açıklamasında bulundu.

"GALATASARAY, KADRONUN HANDİKAPLARINI YAŞAYACAKTIR"

Sarı kırmızılı ekibin kadro genişliği açısından yeterli olmadığına dikkat çeken Cenk Ergün, "Bu kadar yoğun maç trafiğinde, biraz da sakatlıklar artınca kadro yapısının çok da yeterli olmadığı aşikar vaziyette olduğu ortaya çıktı. Dolayısıyla burada hem sağlık ekibine, hem de kondisyoner ekibe dönen sakatlıktan dönen arkadaşların bir an önce hazırlanması ve darbeye bağlı yaşanan sakatlıklar hariç yaşanan kas sakatlıklarının minimalize edilmesi konusunda kendilerine çok büyük bir iş düşüyor. Çünkü bu kadro devre arasında da bildiğim kadarıyla anlaşmanın detaylarına çok hakim değiliz ama satılabilen oyuncular dahilinde oyuncu alınabildiği için birilerinin gitmesi lazım birilerinin gelebilmesi için. Bu da kadro yapısına çok büyük avantaj ya da çok büyük bir destek sağlamayacaktır. 3 aşağı 5 yukarı eldeki kadro ya da sayı bu. Dolayısıyla burada genç kardeşlerimize şans geliyor. Ozan Kabak gibi elde ettikleri şansı kullanıp aradan sıyrılanlar olmadığı sürece Galatasaray kadronun handikaplarını yaşayacaktır" ifadelerini kullandı.

"O DÖNEM YAPILAN TRANSFERLERİN KARŞILIĞI ALINDI"

Futbol direktörü olduğu dönemde takıma katılan oyuncular nedeniyle birçok eleştiriye maruz kalan Ergün, "Eleştiri bu işin doğasında. Yapılan işin daha iyi olması için eleştiriler vardır. Ama benim içerisinde bulunduğum dönem içerisinde yapmış olduğumuz operasyon kabaca şuydu; Elde değiştirmek istediğimiz bir kadro vardı. Futbolcu kardeşlerimiz ya transferlerine müsaade edildi ya da sözleşmeleri yenilenmedi. Bu işlemler yapılırken Bruma'dan Podolski'ye, Semih'ten Cenk'e kadar bonservis bedelleri içerisinde bir takım oyuncular kulüpten gönderildi ve yerine bir takım oyuncular alındı. Bunlarda alınırken toplamda baktığımız zaman anormal bir bonservis parası ödenmedi. Daha çok eleştirilen nedir? Verilen maaşlar. Oraya da baktığımız vakit ben Galatasaray'da 12 sene görev yaptım. Çalıştığım süre içerisinde hepimizin çok beğendiği oyunculardan beklediğimiz verimi alamayacağımız ya da orta seviyede mücadele etmiş oyuncular kadar Galatasaray'ın, Fenerbahçe'nin, Beşiktaş'ın ve Trabzonspor'un belirli bir maaş skalası vardır. Yani Gomis'e verilen para, 2.5 milyon Dolar. Şu anda baktığınız vakit elinizde 2.5 milyonunuz olsa alabileceğiniz bir santrafor ortada yok. Yani geçen sene de durum böyleydi. Gomis, bu bonservis bedeliyle alındıktan sonra aldığı maaşta Fenerbahçe'nin, Beşiktaş'ın ve Trabzonspor'un yıldız oyuncularından fiyatından daha fazlasına mı oynadı. O dönem içerisinde Süper Lig'i tercih eden oyuncuların bir skalası vardı. Zaten piyasayı da belirleyen de talep. Daha sonra kulüplerin girmiş olduğu sıkıntıyla birlikte kendi yollarını ve paralarını daha farklı harcama mecburiyeti doğduğu zamanda da zaten yapılan transferler ve ödenen paralar olduğu da ortada. O zaman da karşınıza bu çıkıyor. Son dönemimde önce 6'ncı sonra da 4'üncü bitirmiş olduğu senenin sezonların ortasında