İsviçre ekibi Basel’le transfer görüşmesi yapan Eren Derdiyok’un, anlaşma sağlayamadığı ve büyük ihtimalle Galatasaray’da kalacağı öğrenildi.

Sarı-Kırmızılılardan yıllık 2 milyon Euro garanti ücret kazanan tecrübeli futbolcunun, bu paranın çok altında teklifler aldığı için transferden vazgeçtiği ifade ediliyor.

4 milyon euro bonservis bedeli kaşılığında Kasımpaşa'dan Galatasaray'a transfer olan Eren Derdiyok, geçen sezon 28 maçta aldığı toplam 1042 dakikada 4 gol atıp 4 asist yaptı.

GOMİS GELİNCE İLK 11'E GİREMEDİ 

Kasımpaşa'dan 4 milyon euro'ya alınan Derdiyok geçen sezon sadece 3 gol attı iki yıl önce Kasımpaşa'dan 4 milyon euro bonservis bedeliyle alınan Eren Derdiyok, sarı-kırmızılı takımda 66 maça çıkıp, 16 gol attı. Gomis'in gelişiyle kulübeye demirleyen 30 yaşındaki forvet, bu sezon 3 kez ağları sarsabildi.

Yarı fiyatına bile teklif edilmedi

Gönderilmek istenen Eren Derdiyok ve Tolga Ciğerci'de en büyük sorun her zamanki gibi ücretleri...

Tolga kalırsa bu sezon 2 milyon euro (Yaklaşık 11 milyon TL), Eren Derdiyok ise 2 milyon 150 bin euro (11.6 milyon TL) sabit transfer ücreti alacak. İki oyuncuyu da isteyen kulüpler var ancak bu paraların yarısını bile vermedikleri için gitmeye istekli değiller.

Yönetim bu probleme formül ararken, aynı sorunu ileride tekrar yaşamamak için bundan sonraki transferlerde sabit ücret daha makul düzeylerde tutulacak...