Bu yaz daha önce Bafetimbi Gomis, Younes Belhanda, Maicon ve Mariano'yu kadrosuna katan, Uruguaylı sol bek Mathias Olivera'yla imza aşamasına gelen Galatasaray, PSG'den Lucas Moura'yı da transfer etmek üzere.

Teknik direktör Igor Tudor'un raporu doğrultusunda yoğun çalışmalarını sürdüren sarı-kırmızılı idareciler, kanat transferi için Sofiane Feghouli'den haber beklerken bir yandan da Paris Saint-Germain ile Lucas Moura için girişimlere başladı. FootMercato'da yer alan habere göre Neymar'ı kadrosuna katmak için tüm imkanlarını seferber eden PSG'de gözden çıkarılan Lucas Moura ile anlaşma zemini aranıyor. Haberde Galatasaray'ın PSG ile kiralık olarak anlaşma üzerinde girişimlerin devam ettiği öne sürüldü.

Bir süre önce adı Fenerbahçe ile de anılan Lucas Moura'nın en ciddi talibinin ise Serie A ekiplerinden Roma olduğu kaydedildi. Ancak oyuncunun maliyetini yüksek bulan ve kiralamak istemeyen Roma'nın bu transferden maliyetinin düşmemesi halinde vazgeçebileceği kaydedildi.

2013 yılında Sao Paulo'dan 40 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer edilen Brezilyalı hücum oyuncusu, geçen sezon PSG ile toplamda 53 maça çıktı, 19 gol atıp 11 asist yaptı.