Galatasaray ara transferde belki de bugüne kadar hiç yaşanmamış bir operasyona imza atmaya hazırlanıyor. Geçen yıl Ocak ayında Didier Drogba ve Wesley Sneijder gibi sansasyonel isimleri kadrosuna katan Cim-Bom’da ara transfer bu sezon da müthiş trafiğe sahne olacak.

Bir taraftan yararlanamadığı oyuncuları elden çıkarmaya çalışan sarı-kırmızılılar diğer yandan yerli ve yabancı takviyesi için çabalıyor. Özellikle yerli oyunculara yönelen Aslan’ın gündemindeki oyuncuların önünde Şampiyonlar Ligi’nde forma giymeleri için bir engel bulunmuyor.

İşte Galatasaray’ın planladığı operasyonun ayrıntıları:

1- TELLES YOLDA:   Mancini’nin istediği isimlerden biri olan Brezilyalı sol bek için sona yaklaşıldı. Gremio’ya 21 yaşındaki Alex Telles için 7 milyon euro ödemeye hazır olan Cim-Bom, oyuncuyla da el sıkıştı. 4 yıllık anlaşma ve sezonluk 1.5 milyon euro karşılığında Talles’in ikna edildiği belirtildi. Kaleci antrenörü Taffarel’in de oyuncunun ikna olmasında çok etkili olduğu belirtildi.

2- VEYSEL ISRARI: Eskişehirsporlu Tarık Çamdal’la ilgilenen Galatasaray’ın asıl hedefinin yine bu takımdan başka bir oyuncu olduğu belirlendi. O isim sağ bek, stoper ve ön libero gibi birçok pozisyonda oynayabilen Veysel Sarı. Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın uzun süre ilgilendiği Veysel’in kulübüyle sözleşmesi sezon sonu bitiyor. Bu yüzden Eskişehir oyuncuyu satmaya niyetli. Galatasaray da Eskişehir’i karşısına almadan bu işi çözmek istiyor. Devre arasında taraflar masaya oturma kararı aldı. Galatasaray, Amrabat’ı bu transferde takasta kullanmayı düşünüyor.

3- CENK PLANI: Veysel Sarı gibi Cenk Tosun’un da kulübü ile sözleşmesi Mayıs 2014’te bitiyor. Cim-Bom sezon sonunda serbest kalacak olan milli futbolcu için devreye girdi. Kulübeyi zenginleştirmek isteyen sarı-kırmızılılar, mali sorunlar yaşayan Gaziantepspor’un Cenk Tosun için olumlu yanıt vermesini bekliyor.

Milliyet