UEFA Şampiyonlar Ligi'ne grup aşamasında veda eden ve Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısını 29 puanla 5. sırada tamamlayan Galatasaray'da Eren Derdiyok'un performansı, sezonun geride kalan kısmının en çok konuşulan gündem maddelerinden biri oldu. 30 yaşındaki oyuncu, bu sezon çıktığı 18 maçta 10 gol atmasına karşın oynadığı futbolla teknik heyet ve taraftarları memnun etmeyi başaramadı.

Bunun üzerine golcü transferi için harekete geçen sarı kırmızılı yönetim ilk bombayı patlatmak üzere.

Fotomaç'ın haberine göre Galatasaray, İngiltere Premier Lig ekiplerinden Tottenham'da forma giyen İspanyol forvet Fernando Llorente için girişimlere başladı. Sözleşmesi sezon sonu bitecek olan Llorente için sarı kırmızılı yönetim Londra'ya çıkarma yapacak.Galatasaray, İngiliz ekibiyle anlaşmaya varılması halinde Llorente'nin menajeriyle masaya oturacak ve transfere ilişkin şartları konuşacak.

Kariyerinde Athletic Bilbao, Juventus, Sevilla ve Swansea City gibi takımların formasını da giyen 1.93 metre boyundaki oyuncu bu sezon Tottenham ile çıktığı 8 resmi maçta sadece 1 gol atabildi.İspanya A Milli Futbol Takımı formasını da 24 kez giyen Llorente bu maçlarda 7 gol attı.