Galatasaray'da gözler sezonu kurtarma maçı olarak görülen Fenerbahçe derbisine çevrildi.

Başakşehir bozgunu sonrası koltuğu sallantıda olan İgor Tudor, 4 yiyen kadroda ciddi değişikliklere gidiyor. Hakan Balta, Josue gibi isimlere kement vuracak olan Hırvat çalıştırıcı kariyerleri boyunca önemli derbilerde boy gösteren Wesley Sneijder ve Lukas Podolski gibi isimleri 11'de sahaya sürecek. Cimbom'un hücum hattını kanatlardan Bruma ve sezonun ilk yarısında attığı gollerle dikkat çeken Yasin Öztekin destekleyecek. Tudor özellikle Wesley Sneijder'e şut emri verdi.

BİTSİN ARTIK BU ÇİLE

Galatasaray bu sezon büyük maçlarda kayıp. Sıralamada kendisinden yukarıda olan Beşiktaş, Başakşehir ve Fenerbahçe maçlarında hiç galibiyet alamadı. Sadece deplasmanda Beşiktaş ile berabere kalabildi. 5. sıradaki Trabzonspor'a da içeride-dışarıda kaybetti. Sarı-kırmızılı yönetim, taraftarlar ve futbolcular 2014-15 sezonunda Beşiktaş'a karşı alınan derbi galibiyeti sonrası büyük maçlarda zafer elde edemedi. Ezeli rakibi Fenerbahçe'ye karşı son galibiyetini 2014 yılında TT Arena'da almıştı.

TUDOR: SERT OYNAYIN

Igor Tudor, defansn göbeğinde Semih Kaya-Ahmet Çalık ikilisine görev vermeyi planlıyor. Hırvat çalıştırıcı yan toplarda dikkatli olmalarını söylerken rakibe yakın oynamalarını istedi. Tudor "Sürekli temas halinde olmanızı istiyorum. Oyun içi sertliği sonuna kadar zorlayın" talimatını verdi.

F.BAHÇE'YE KARŞI 4-2-3-1

Igor Tudor, F.Bahçe derbisinde Jan Olde Riekerink'in taktiğini kullanacak. 4'lü savunmanın önünde 2 ön libero ile rakibin hücumlarını savuşturmaya çalışacak. Öndeki 4'lü de sık sık yer değiştirerek rakip savunmanın dengesini bozarak gol arayacak.