DURSUN ÖZBEK'İN AÇIKLAMALARI:

"Bana hangi yetkiyi verirseniz verin hiç önemli değil. Her konuda huzurunuza gelip tartışacağım demiştim. Amacımız Galatasaray'ın mali bağımsızlığını yaratmak ve altyapımızı canlandırmaktı. Bugün Galatasaray'ın yönetiminin, başkanının hesap verme günüdür. Soracağınız her türlü soruya ve tenkitlere açığım.

Riva arsamızın üzerinde 550 milyon TL'lik ipotek var. Fakat Galatasaray'ın bu parayı ödeyerek ipoteği kaldırma şansı yoktu. Görüşmeler yaptık ve 300-350 milyon TL'lere indirdik. Emlak Konut'a bu konuda bize destek vermelerini söyledik. 342 milyon TL'lik bir fon oluşturduk. Bu paranın 330 milyon lirasıyla banka borçlarını kapattık. Size verdiğimiz sözü tuttuk. Bazı temlikleri de kaldırdık.

Mağazacılık sektöründe zararlar vardı. Depoda 2 yıldızlı 3 yıldızlı formalarımız vardı. Depoda kadın etekleri bile var. Zamanında yaptırmışlar ama hiç satışa çıkmamış. Kulpu kırık, sapı kırık bir sürü ürün var. Mağazacılık faaliyetlerinde 19 milyon TL'lik açıklanması gereken bir husus var.

304 milyon liralık vergi borcunu yaptığımız görüşmeler sonucu 19 milyon liraya düşürdük. Bütün amacım Emlak Konut projesiyle banka borçlarından sıyrılmak. Galatasaray'ın banka borcu 760 milyondan 430 milyon liraya düştü. Eski duruma gelmemek için Genel Kurul'a diyorum ki kim gelirse gelsin bir daha Galatasaray'ı bu duruma getiremesin.

UEFA AÇIKLAMASI: EN UFAK SORUN YOK!
Geçtiğimiz hafta UEFA'ya gittim. Değerli Galatasaraylılar... Galatasaray'ın UEFA kupalarına katılımıyla ilgili en ufak bir sorunu yok. Bu böyle bilinsin. Galatasaray UEFA için çok önemli bir marka. Bunu kendileri ifade ediyorlar.

Artık ileriye dönük bir futbol sistemi kurmak için hareket edeceğiz.  İstediğimiz gibi güçlü bir basketbol takımı kurmak için mali yapımız yeterli değildi."

Öte yandan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Türk Telekom Arena’nın tapusunun 1 gün önce alındığını söyleyerek tapuyu üyelere gösterdi.

Dursun Özbek'in konuşması sırasında gösterdiği tablolar:



Yüksek tansiyon altında geçmesi beklenen toplantıda Dursun Özbek yönetimi için hem mali hem de idari açıdan ayrı ayrı ibra oylaması yapılacak. İdari yönden yetersiz bulduğu yönetimi ibra etmeyi düşünmeyen muhalif üyeler, yoğun bir şekilde eleştiri yaparak başkan Özbek’ten erken seçime gitmesini isteyecek. Başkan ise yapılacak spor salonu sayesinde 6 yıl sonra kulübe kazandırdığı TT Arena’nın üst kullanım hakkı ve Florya’nın 2 katı büyüklüğündeki tesislerin taşınacağı Kemerburgaz’daki arazinin tapusuyla kendisini savunacak

İBRA EDİLMEZSE SEÇİM KAPIDA
Genel kuruldan 1 yıllık görev süresi tamamlanana kadar destek isteyecek olan başkan Dursun Özbek, Emlak Konut’la yapılan anlaşmanın detaylarını açıklayarak ekonomik açıdan önümüzdeki sezon daha da rahatlayacaklarını belirtecek. Yapılacak konuşmaların ardından yönetimin hem mali hem de yönetimsel açıdan aklanması anlamını taşıyan ibra oylamaları başlayacak. Eğer başkan iki oylamadan da başarıyla ayrılırsa, seçim ihtimali ortadan kalkacak. Ancak herhangi birinden ibra edilmemesi halinde tıpkı Adnan Polat döneminde yaşandığı gibi tüzük gereği 30 gün içerisinde seçime gidilecek.

HT - Güncellenmektedir.