Mancini'nin Inter serüveninde en önemli kozlarından biri olan Obafemi Martins, Galatasaray'da oynamak istediğini açıkladı. Nijeryalı golcü, sarı kırmızılı takımın son zamanlarda yaptığı çıkışın kendisini çok etkilediğini belirtti. Kariyerine Amerika'da devam eden Martins, geçtiğimiz sezon Levante'de forma giymişti. 3 milyon Euro karşılışında Amerika Major Lig takımlarından Seattle Sounders'a transfer olan Martins, yeniden Avrupa'ya dönmek istediğini ifade etti.

29 yaşındaki futbolcu Galatasaray'da ve Türkiye'de kendisine takım bulmak için menajeriyle görüştüğünü ifade etti. Türkiye'de taraftarların oldukça ateşli olduğunu söyleyen Martins, İtalyan basınına açıklamalar bulundu. Nijeryalı futbolcu, artık Türkiye'nin gelişmekte olan ligler statsünden gelişen futbol ülkeleri statüsüne geçtiğini söyledi.

Inter'den ayrıldıktan sonra Wolfsburg, Newcastle United, Rubin Kazan, Levante ve Birmingham City gibi takımlarda forma giyen Martins, yeniden Nijerya Milli Takımı'na dönmek istiyor. Eğer Nijerya Milli Takımı, Etiyopya engelini aşarsa 2014 Dünya Kupası'ndaki yerini alacak.

Milliyet