UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu beşinci hafta mücadelesinde Galatasaray deplasmanda Rusya'nın Lokomotiv Moskova takımına 2-0 mağlup oldu. Sarı kırmızılı takım bu sonuçla 4 puanla 3'üncü sırada kalarak son maçlar öncesi gruptan çıkma şansını kaybetti. Lokomotiv Moskova ise puanını 3'e yükselterek son maçlar öncesi Avrupa Ligi umutlarını sürdürdü.

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, "Şimdi UEFA sözü söyleme zamanı. İnşallah ona kalırız, o da kolay değil artık. Ümit ederim ki Avrupa Ligi'nde devam ederiz." diye konuştu.

Terim'in açıklamaları şu şekilde:

"İlk yarı iyi bir Galatasaray vardı sahada. 1-0 geriye girmemiz, maalesef çabuk kırılıyoruz. Gol pozisyonu ya da gol pozisyonuna aday durumlar var ilk yarıda. Devreye 0-0 girerken hayıflanacağınız yerde, 1-0 geride giriyorsunuz. Üzücü."

'Galatasaray'da oynamanın önemini herkes bilmek zorunda!'

"Galatasaraylılara ilerisi için bir şeyler söylemek istiyorum. Bize hem Ocak ayında, hem Temmuz ayında müsaade edecekler. Zaman zaman böyle mesajlar veriyoruz. Kazandığımızda da, kaybettiğimizde de veriyoruz. Her şeyi görüyoruz. Mümkünse Ocak'a en az zayiatla girmeliyiz. Tek dua ettiğim yer bu. Ne yapacağız, bakacağız. Galatasaray'da oynamanın, Galatasaray formasını giymenin, Şampiyonlar Ligi'nde bulunmanın vs çok önemli olduğunu bilmek zorunda herkes! Ocak ve Temmuz bizim için çok önemli, birçok şeyi belirleyecek. Bitirici noktada fazla bir etkimiz yok. Bu bizim için büyük bir handikap. En kısa zamanda onu halletmeliyiz."

'Şimdi UEFA sözü söyleme zamanı'

"Kimin ne olduğunu gördük, görüyoruz. Ben de alışık değilim üst üste bu skorlara. Hele Galatasaray'ın başında. Şimdi UEFA sözü söyleme zamanı, artık o da kolay değil, inşallah ona kalırız."