Şampiyonlar Ligi’nde görev yapacak oyuncular listesini UEFA’ya gönderen Galatasaray, eldeki tüm mevcut oyuncularını listeye koyma fırsatı buldu.

Devler Ligi’nin regülasyonuna göre, kulüpler 25 kişilik bir kadro veriyor, bunların 8’i için özel yaptırım bulunuyor. Buna göre futbolculardan 4’ü 15-21 yaşları arasında üç yıl Galatasaray’da oynamış olması, diğer dördünün de aynı yaşlarda Türkiye Ligi’nde yer alan herhangi bir takımda bulunması gerekiyordu.

Ancak Cim-Bom, UEFA ile yaptığı Finansal Fair Play anlaşmasına göre 25 yerine 21 kişi bildirecekti. Bunun üzerine kadro planlaması yapıldı, ilginç bir sonuç çıktı. Sarı-kırmızılı kulüpte 12 yabancı bulunurken, sadece İsmail Çipe, ilk koşula uygun görüldü. Serdar Aziz, Ahmet Çalık, Selçuk İnan ve Muğdat Çelik ise ikinci koşulun yerine getirilmesini sağladı.

Üç genç girseydi...
Eren Derdiyok, Emre Akbaba, Sinan Gümüş ve Ömer Bayram, gurbetçi olduğu için ve Avrupa’dan geldiklerinden Şampiyonlar Ligi listesinde yabancılardan bir farkı kalmadı.

Eğer üç yıl Galatasaray’da oynayan üç genç listeye girebilse, gurbetçilerden ancak biri Şampiyonlar Ligi’ni görebilecekti. Bunu bilen Cim-Bom, UEFA ile yaptığı sözleşmede bunu maddeye koydu. Böylece Galatasaray rahat bir nefes almış oldu.

İŞTE O LİSTE
KALECİ: Fernando Muslera, İsmail Çipe
DEFANS: Mariano Ferreira, Maicon Roque, Serdar Aziz, Ahmet Çalık, Martin Linnes, Ömer Bayram, Yuto Nagatomo
ORTA SAHA: Selçuk İnan, Younes Belhanda, Ryan Donk, Badou Ndiaye, Emre Akbaba, Fernando Reges, Sofiane Feghouli, Garry Rodrigues
FORVET: Eren Derdiyok, Sinan Gümüş, Henry Onyekuru, Muğdat Çelik

(Milliyet)