Ocak ayında iyi bir sol bek transferi yapmak isteyen Galatasaray’ın, Kwando Asamoah ve Filipe Luis’ten sonra Zenit’te forma giyen Domenico Criscito’yu gündemine aldığı öğrenildi.

Sezon sonunda kulübüyle sözleşmesi bitecek olan İtalyan oyuncuyu devre arasında almak isteyen sarı kırmızılı yönetimin Rus ekibine 1 milyon Euro teklif ettiği ortaya çıkarken, Criscito’nun da bu transfere sıcak baktığı belirtildi. Rusya Ligi’nde son haftalarda büyük düşüş yaşayan ve lider Lokomotiv Moskova’nın 8 puan gerisine düşen Zenit’te işler pek iyi gitmezken, daha önce Galatasaray’da teknik direktörlük yapan Roberto Mancini’nin Criscito’ya bu transfer için onay verdiği belirtildi.

Genoa'dan 15 Milyon Euro'ya alınmıştı

İtalyan milli takım formasını 22 kez terleten futbolcu, Zenit'e 2011/12 sezonu yaz transfer döneminde Genoa'dan 15 milyon Euro'ya transfer olmuştu.

Domenico Criscito gelmek istiyor

6,5 yıldır Zenit’te top koşturan ve hem sol bek hem de sol stoperde oynama yeteneğine sahip olan İtalyan Milli futbolcu bu sezon 28 maçta 4 gol 3 asist yaparken, Criscito’nun uzun süren Zenit kariyerine artık bir son vermek istediği, farklı tecrübe yaşamak için Galatasaray’ın teklifini kabul ettiği öğrenildi. 

Rus ekibinde toplamda 339 maça çıkan 30 yaşındaki oyuncu 25 gol attı.