Ligde geride kalan 11 haftada kalesinde 26 golle en fazla gol yiyen ekip olan Gençlerbirliği, savunmasındaki bu soruna Ahmet Çalık ile son vermeyi planlıyor. Kırmızı siyahlılar, Çalık’ı kiralamak istiyor ama savunmada dört alternatif futbolcu isteyen Igor Tudor, henüz bu konuda karar vermedi.

Bu sezon Igor Tudor’un savunmada Maicon-Serdar ikilisine şans vermesi ve yedek olarak Jason Denayer’i ön planda tutması üzerine Ahmet ÇalıkGalatasaray’da dördüncü stoper pozisyonuna düştü. Nitekim Hırvat teknik adam ligde geride kalan 11 haftada öğrencisine sadece 1 dakika şans verdi.

Fenerbahçe derbisinde 89.dakikada oyuna giren Ahmet, ligde başka hiç süre alamadı. GençlerbirliğiKulübü de, bir türlü şans bulamayan Ahmet Çalık’ı, Ocak ayında yarım sezonluğuna kiralamak istiyor.

GEÇEN SEZON 14 MAÇ OYNADI

İstediği sonuçları bir türlü alamayan, özellikle savunmada sıkıntılar yaşayan Başkent ekibinin planı, Ahmet’in 450 bin Euro olan yarım sezonluk maliyetini karşılama şartı ile eski kaptanını kiralamak. Bu kiralama konusunda kararı ise Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor verecek. Ahmet’e şu ana kadar ligde 1 dakikalık şans verse de Hırvat teknik adamın her ihtimale karşı stoperde 4 alternatif isim istediği belirtildi. Yaklaşan Türkiye Kupası maçlarını da göz önüne alan Tudor’un bu konuya vereceği yanıt şimdilik soru işareti....

Çalık geçen sezon devre arasında geldiği G.Saray’da 14’ü ligde olmak üzere toplamda 17 karşılaşmada forma giymişti.