UEFA Avrupa Ligi'nde Benfica'ya elendikten sonra Süper Lig ve Türkiye Kupası'nı kazanarak çifte şampiyonluk kazanmayı hedefleyen Galatasaray'da sıcak gelişmeler yaşanıyor.

Geçtiğimiz sezon Manchester City'den transfer edilen ve gösterdiği performansla kalitesini ispat eden Fernando'nun bu sezon form olarak düşüş yaşaması dikkatlerden kaçmıyor.

Akşam'ın haberine göre, orta sahada Ndiaye ile uyum içerisinde olan ve Fatih Terim'in güvendiği oyuncular arasında yer alan Brezilyalı yıldız fizik kapasitesi bakımından bir hayli bitkin gözükürken, 31 yaşındaki oyuncunun yerini Donk'a kaybetmesi Fernando hakkında 'sezon sonunda gönderilir' yorumlarını da beraberinde getirdi.

Lig biter bitmez tüm orta saha oyuncularıyla yollarını ayırması beklenen Fatih Terim'in transfer için Fernando'ya izin verdiği öğrenildi.

Scout ekibiyle kapsamlı bir şekilde arama tarama operasyonuna koyulan Terim'in şimdiden çalışmalara başladığı belirtilirken Fernando'nun da Sevilla ve Porto ile görüşmeler yaptığı bildirildi.

Sezon sonunda Ener Banega'yı elinde tutamayacak olan Sevilla'nın orta sahadaki boşluğu Fernando ile kapatmayı planladığı öğrenilirken, Hector Herrera'yla yollarını ayırması beklenen Porto'nun da eski oyuncuna yeniden talip olduğu ifade edildi.

Kariyerine ülkesinin Vila Nova takımında başlayan Fernando, Porto, Estrela Amadora ve Manchester City formalarını giydi.

Brezilyalı yıldız, geçtiğimiz sezon başında Manchester City'den Galatasaray'a 6 milyon euro bonservis bedeliyle transfer olmuştu. Fernando'nun güncel piyasa değeri ise 5 milyon euro.

Bu sezon sarı-kırmızılı formayla 22 maça çıkan tecrübeli önlibero, 1 gol ve 3 asistlik bir performans sergiledi.

Fernando'nun Galatasaray ile olan sözleşmesi 2020 yılına kadar devam ediyor.

Fotomaç