Sarı kırmızılılarda Marcelo Saracchi ve Henry Onyekuru ile transferinde sona yaklaşılan Jesse Sekidika Galatasaray'ın hız problemine çare olacak. İki yıl gelen şampiyonlukta önce Garry Rodrigues daha sonra Henry Onyekuru ile coşan sarı-kırmızılılar bu sezonun ilk yarısında sürat problemi yaşadı. Takım ligin ilk yarısında kontratağa çıkmada büyük sıkıntı çekti. Kanat oyuncuları ne sıfıra inebildi ne de çalımla ceza sahasına girebildi. Bu büyük problemden kurtulmak isteyen Fatih Terim ve kurmayları çareyi hızlı iki kanat oyuncusunda buldu.

ROTASYON GENİŞLEYECEK

Teknik direktör Fatih Terim'in kafasında Onyekuru'yu direkt 11'e koyma fikri var. İkinci yarıda maçlara solda Onyekuru, sağda Feghouli ile çıkılacak. Sarı-kırmızılılar zaman zaman solda Babel, sağda Sekidika'yı izleyecek. Terim böylelikle dört kanat oyuncusundan da yararlanacak. Tecrübeli teknik adam sahada bir tane top tutan, bir tane de kaleye direkt gidebilen kanat oyuncusu ihtiyacını karşılayacak. Bu transferler Falcao'yu da rahat ettirecek.

SEKIDIKA ROTASYONA GİRECEK

Eskişehirspor'dan Sekidika'nın da transferinin tamamlanması talimatını veren Fatih Terim bu konuda Eskişehirspor'un kararını beklemeye başladı. Fenerbahçe, Trabzon ve Gazişehir'den de teklif alan Sekidika transferinin de hafta içinde kesinlik kazanması beklenirken, Eskişehirspor yönetimine ayrılık istediğini ileten oyuncunun Galatasaray'a gelmeye sıcak baktığı kaydedildi. Eskişehirspor kampına dahil edilen oyuncu önümüzdeki hafta yapılacak görüşmeler sonrası buradan ayrılacak.

Eskişehirspor'la olan alacakları nedeniyle bir süredir tatilde bulunan ancak kulübün Antalya kampına katılan Jesse Sekidika'nın transferinde de son aşamaya gelindiği öğrenildi. 23 yaşındaki yıldızın transferinde ufak pürüzlerin kaldığı, bunların giderilmesinin ardından sarı-kırmızılı formayı giyeceği bildirildi.

Kaynak: Sporx