Okan Buruk raporunda Galatasaraylı yabancı futbolcuları tek tek analiz etti ve kalaca-gidecek isimleri sportif direktör Cenk Ergün'e bildirdi.

SACHA BOEY

Büyük umutlarla transfer edilen Sacha Boey da beklentileri karşılayamamıştı. Sacha Boey'un takımdan ayrılmak istediği belirtilirken genç sağ bek, Okan Buruk'un da planları arasında yer almıyor.

MARCAO

Galatasaray'ın Brezilyalı Marcao takımdan ayrılmak üzere. Sevilla'ya transferinde sona gelinen Marcao, yeni sezonda büyük olasılıkla Galatasaray forması giymeyecek. Sarı-Kırmızılılar istemese de oyuncunun ayrılma talebi transferi zorunlu kılıyor.

MUSTAFA MUHAMMED

Fransız ekiplerinin kıskacında olan Mustafa Muhammed'le de yollar ayrılabilir. Oyuncu transferine sıcak bakıyor. Galatasaray da ederini bulması halinde Mustafa Muhammed'i gönderecek.

MBAYE DIAGNE

Uzun süreli sakatlığını atlattıktan sonra geri dönen Mbaye Diagne de takımdan ayrılabilir. Okan Buruk'un "durumuna bakacağız" dediği Mbaye Diagne ile makul teklif karşısında yollar ayrılacak.

BAFETIMBI GOMIS

Galatasaray'ın tartışılan forveti Bafetimbi Gomis sözleşmesinin son yılına girdi. İlerleyen yaşı ve fiziksel özelliklerinin yavaşlamasıyla dikkat çeken deneyimli golcü, topun ağzındaki isimlerden. Arap pazarında ciddi bir alıcısı olan Bafetimbi Gomis'le de yeni sezon öncesi vedalaşılabilir.

CİCALDAU TAKIMDA KALABİLİR

Galatasaray ve 4 kulüp Mahmut Özgener'e sıcak bakmadı Galatasaray ve 4 kulüp Mahmut Özgener'e sıcak bakmadı

Fatih Terim'in tartışılan isimlerinden Alexandru Cicaldau, inişli çıkışlı grafiğiyle dikkat çekmişti. Cicaldau'yla ilgili ayrılık dedikoduları gündeme gelmişti ancak Okan Buruk oyuncunun takımda kalmasını talep etti.

OLIMPIU MORUTAN

Galatasaray'ın bir diğer Rumen'i Olimpiuy Morutan da beklentileri karşılayamayanlardan. Sosyal açıdan da sorunlar yaşayan Morutan'ın yeni sezon öncesi düzenli forma giyebileceği bir takıma kiralanması gündemde.

OMAR ELABDELLAOUI

Galatasaray'ın bir diğer sağ beki Omar Elabdellaoui de yol ayrımında olan isimlerden. Okan Buruk oyuncunun satılması yönünde rapor hazırlarken Galatasaray sağ beke yerli takviye yapma amacında.

CHRISTIAN LUYINDAMA

Sezonu Taawon'da kiralık geçiren Christian Luyindama, Galatasaray'a geri döndü. 2 yıl daha sözleşmesi olan Demokratik Kongolu stoper de Okan Buruk'un planları arasında yer almıyor.

(Akşam)