Galatasaray'da gençleşme operasyonu başlıyor. Sürekli koşan, sahanın her yerinde olan bir takım kurmak isteyen teknik direktör Fatih Terim, Muslera ve Falcao hariç takımdaki yaşlı futbolcuların tamamını göndermenin planlarını yapıyor. Daha genç, dinamik, hızlı, koşan, mücadele eden bir takım kurmak isteyen tecrübeli hoca, mevcut kadroyla bunun mümkün olmadığına karar verdi. Sahada mücadele etmeyen, yenilgiyi kabullenmiş, sorumluluk almayan bütün futbolcularla yollarını ayırmaya karar veren Terim'in Falcao ve Muslera haricindeki yaşlı futbolcuları da gönderme kararı aldı.

Mariano, Nagatomo, Donk, Selçuk ve Babel takımdan ilk ayrılacak oyuncular olarak listenin başında yer alıyor. Bu isimlerle görüşmeler yapıldı, kendilerine durum izah edildi. Ayrıca bir türlü bekleneni veremeyen, taraftarın da sevmediği Belhanda da satılacak.

Muslera ve Falcao ayrı tutulacak

Takımda yaşı yüksek olduğu halde iki isimle çalışmaya devam ediliyor. Bunlardan biri takımın efsanesi olan ve geldiği günden beri başarılarda büyük emeği olan Muslera. Her zaman hazır, her zaman disiplinli ve başarılı olan, gerek takım arkadaşları gerekse taraftarların çok sevdiği Uruguaylı file bekçisiyle çalışmaya devam etmekte herkes hemfikir. Kaotan'ı jübile yapıncaya kadar bırakılmaması kararı alındı.

Bir diğer isim de Falcao. Kolombiyalı golcü oyuncu sezon başında transfer edilmişti. Büyük paralar ödendi. Üstelik sezon ilk yarısında hiçbir katkı sağlamadı. Sakatlığı çok uzun sürdü. Beklentinin büyüklüğü hayal kırıklığını da büyüttü. Taraftar Falcao'nun gelmesinde büyük istek gösterdi. Şimdi gönderilmesi büyük infiale yol açar. Yönetime tepkiler çığ gibi büyür. O yüzden Falcao'nun takımda kalmasına karar verildi.

Kaynak: Fotospor