Koronavirüs salgınından dolayı ekonomik tedbirlerini arttıran ve hem bu sezonun hem de gelecek sezonun planlamalarını yapan Galatasaray Yönetimi ilk kararını da aldı.Maliyeti düşük ve ekonomik disiplin içerisinde olması açısından transferde politikasını yerli futbolcular üzerine kuran sarı-kırmızılı yönetim bu paralelde ilk adımını attı.

SEMİH KAYA İMZAYI ATIYOR

Galatasaray altyapısından yetişen ve Sparta Prag ile olan sözleşmesi 30 Haziran'da bitecek olan Semih Kaya ile anlaşmaya varan sarı-kırmızılı yönetim, resmi sözleşmeyi Temmuz ayı içerisinde atacak.Transfer politikasını yerli futbolcular üzerine kuran sarı-kırmızılı kulüp, Semih Kaya'nın imzasının ardından Marcao ya da Luyindama için gelecek olan olası teklifleri  de değerlendirmeye alacak.

Marcao ve Luyindama'nın yanı sıra maaş skalası 2 milyon euronun üzerinde olan Belhanda ve Feghouli'yi satış listesine koyan sarı-kırmızılı takım transfer planları ise şu şekilde;

Sivasspor ile olan sözleşmesi sona eren Mert Hakan Yandaş ile de prensip anlaşmasına varan Galatasaray Yönetimi, Süper Lig'de 2019-2020 sezonunun sona ermesinin ardından resmi sözleşmenin de altına imza atacak.

Çaykur Rizespor ile sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan 24 yaşındaki Oğulcan Çağlayan ile de prensip anlaşmasına varan sarı-kırmızılı yönetim, sezonun sona ermesinin ardından milli futbolcuyu da kadrosuna katacak.

Semih Kaya, Mert Hakan Yandaş ve Oğulcan Çağlayan ile prensip anlaşmasına varan Galatasaray Yönetimi, üç transfer için de kasasından para çıkartmayacak ve sözleşme bedelleri için de (bir yıl) üç futbolcuya toplam maksimum 3 milyon euro ödeyecek.