Galatasaray'da bir devin çöküşü, Selçuk İnan! Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi'nde Östersunds'a elenmesinin ardından son dönemde eleştiri okları üzerine çeken Selçuk İnan hedefteki isim haline dönüştü.

Birkaç sene öncesinde Galatasaray'ın en önemli isimlerinden olan Selçuk İnan, son dönemde ise büyük eleştiriler alırken, taraftarla da arası iyice açıldı.

2011 yılında Galatasaray'a Trabzonspor'dan gelen Selçuk İnan, ilk 4 sezonunda sarı-kırmızılı takımda üst düzey bir performans sergilerken, kazanılan başarılarda da büyük pay sahibi oldu.

AVRUPA KULÜPLERİNİN DE LİSTESİNE GİRMİŞTİ

Özellikle Fatih Terim döneminde orta sahada Felipe Melo ile yakaladığı uyum ile kariyerinin zirvesine ulaşan Selçuk İnan, Avrupa kulüplerinin de transfer listelerine girmeyi başarmıştı.

O dönemde Galatasaray'ın attığı gollerde önemli pay sahibi olan Selçuk İnan, takımın oyunununa da Melo ile birlikte yön vermesiyle saha içerisinde de etkili işler yapıyordu.

Ancak özellikle 2013/2014 sezonuyla birlikte Selçuk İnan'ın performansında büyük bir değişim yaşandı.

İPLERİ KOPARAN O AN! FORMAYI VE BANDI ÇIKARDI

2013/2014 sezonunda zaman zaman protestolara maruz kalan Selçuk İnan ile Galatasaray taraftarının arasını açan ilk olay da yaşandı. Galatasaray'ın 2013/2014 sezonunda Türk Telekom Stadyumu'nda Fenerbahçe ile karşılaştığı maçın sonlarına doğru Roberto Mancini tarafından oyundan alınan Selçuk İnan sürpriz bir tepki gösterdi. Selçuk İnan, oyundan çıkarken kaptanlık bandını ve formasını çıkartarak sinirli bir şekilde yardımcı antrenör Tugay Kerimoğlu'na verdi. Bu hareket Galatasaray taraftarının da tepkisini çekerken, daha sonra da sık sık gündeme geldi.

Galatasaray taraftarıyla kaptan Selçuk İnan'ın arası o dönemden sonra hiçbir zaman eskisi gibi olamadı.

MELO'DAN SONRA TEPKİLER DE ARTMAYA BAŞLADI

2014/2015 sezonunun henüz başında Galatasaray'ın Anderlecht ile Eylül ayında oynadığı maçta da Selçuk İnan tribünlerden tepki almıştı. Selçuk 72. dakikada yerini Umut Bulut'a bırakırken tribünlerden uzun süre protesto sesleri yükseldi.

Özellikle Felipe Melo'nun ayrılmasının ardından yanına gelen yeni isimlerle, o dönemki uyumu yakalamakta zorlanan Selçuk İnan'ın performansı geri gitmeye başlarken, tribünlerde de daha fazla tepki gelmeye başladı.

2015/2016 sezonunda Medipol Başakşehir ile oynanna karşılaşmada 82. dakikada Visca'nın golünden sonra Selçuk İnan'ı topu her ayağına aldığında ıslıklamaya başladı. Tribünlerin tepkisi uzun süre devam etti. Selçuk İnan, 88. dakikada penaltıdan takımı adına golü attığında ise gole sevinmeyerek tribünlere tepkisini gösterdi.

Selçuk İnan yine 2015/2016 sezonunda Türk Telekom Stadyumu'nda Alanyaspor ile oynanan maçta da tribünlerin tepkisiyle karşı karşıya kalmıştı. Alanyaspor'un maçtaki golünün ardından topu her ayağına aldığında Selçuk ıslıklandı.

TEPKİLER ÖSTERSUNDS'DA ZİRVE YAPTI! KADRO DIŞI TEPKİSİ...

Galatasaray, Türk Telekom Stadyumu'nda UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme maçında Östersunds ile 1-1 berabere kalırken Selçuk İnan yine tribünlerin tepkisiyle karşı karşıya kaldı. Performansı son dönemlerde beğenilmeyen Selçuk, özellikle ikinci yarıda topu her ayağına aldığında tribünlerin tepkisiyle karşılaştı.

Karşılaşma sonrası sosyal medyada da gündem Selçuk İnan oldu. Galatasaray taraftarları Selçuk İnan konusunda ikiye ayrılırken, bazı taraftarlar Selçuk İnan'ın kadro dışı kalması gerektiğini de savundu. Galatasaray taraftarının büyük bölümü Selçuk İnan'ın artık performans ve fizik olarak yeterli olmadığını savunuyor. Milli oyuncu, rakamlara da baktığımızda son dönemde büyük bir düşüş içerisinde...

Galatasaray'da Selçuk İnan gibi tepkilerin odağındaki isimlerin başında gelen teknik direktör Igor Tudor'un ise milli oyuncu hakkında nasıl bir yol izleyeceği merak konusu olmayı sürdürüyor. Orta sahaya transfer yapması beklenen Galatasaray'da Tudor'un Selçuk'u mu keseceği, yoksa yeni transferle birlikte yan yana mı oynatacağı önümüzdeki haftalarda netleşecek.