arcao üst adalesinden, Saracchi önce sağ sonra sol kasığından sakatlandı.

Son olarak Falcao da üst adalesinde ağrı hissederek idmanı tamamlayamadı. Peki bu sakatlıklar neden oluyor?

Scott Piri oyuncu grubunu doğru tanıyor mu?

Galatasaray, sezon başında 2011-2014 arasında Florya’da görev yapan kondisyoner Scott Piri’yi tekrar ekibe kattı. Büyük bir havayla sarı-kırmızılıların kadrosuna dahil olan kondisyonerin takımı fiziksel olarak uçuracağı düşünülüyordu. Fakat Galatasaray takımının ilk 7 hafta itibariyle fiziksel bir üstünlüğü göze çarpmadı. Üstüne üstlük direnç konusunda zafiyet ve sakatlıklar da ön plana çıktı. Maç başlamadan hemen önce oyunculara sprint attırmak, lastikli kuvvet çalışmaları gibi metotları göze çarpan Piri’nin bu metotları ne kadar doğru?

Sakatlıkların sebebi bu çalışmalar

2011’de Arda Turan’ın pubis sakatlığını iyileştiren, İngiltere dönüşü Emre Belözoğlu’nun fiziksel problemlerinin üstesinden gelen ünlü futbol sakatlık uzmanı Aytekin Yılmaz, Galatasaray’da adale sakatlıklarının sebebinin aşırı sprint çalışmaları ve lastikle çalışmalardan kaynaklandığını belirtti.

Galatasaray’ın antrenman görüntülerindeki metotların mazide kaldığını belirten Yılmaz, ''Bu çalışmalar takımı 60’tan sonra götürmez, tempo düşer, sakatlıklar ortaya çıkar. Suni kuvvet çalışmaları bunlar'' ifadelerini kullandı.

(Ajansspor)