Benfica maçında bir kez daha gün yüzüne çıkan savunma sorunu, Galatasaray’da çözülmesi gereken 1 numaralı kriz haline geldi.

Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, yöneticilerle yaptığı görüşmede, önceden belirledikleri yol
haritasının Ocak ayında devreye sokulmasını istedi. Bu doğrultuda gündeme gelen ilk isim, Kasımpaşa’dan Donk oldu. Hamza hoca, Hollandalı oyuncuyu orta sahada Selçuk’un yanında kullanarak, defansif gücü arttırmayı hedefliyor. Sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan 29 yaşındaki oyuncuyu uygun bir bonservis bedeliyle kadrosuna katmak isteyen Sarı-Kırmızılılar, öncelikle futbolcuyla anlaşacak. Bu doğrultuda menaceriyle temasa geçilen Donk, ilk mesajını gönderdi. Tecrübeli futbolcu, “Her türlü teklifi değerlendirmeye hazırım” ifadesini kullandı.

Uyum sorunu yaşamayacak

Donk’un stoper olarak da görev yapması, 1.92 boyuyla hava
hakimiyetine sahip olduğu gibi, yüksek tekniği de, Galatasaray’ın kendisini tercih etme sebeplerinden. 2.5 sezondur Türkiye’de forma giyen Donk’un ligin dinamiklerini bilmesi ve uyum sorunu yaşamayacak olması da, isminin öne çıkmasını sağladı.

Sezon sonu Lavezzi

Şampiyonlar Ligi C Grubu 4. maçında Benfica deplasmanına çıkan Galatasaray, Yasin Öztekin’in uzatma dakikalarında bomboş pozisyonda dışarı vurduğu pozisyonu kolay unutmayacak gibi görünüyor. Hatta Sarı-Kırmızılılar, hücum hattını yapılandırma doğrultusunda bir transfer planı bile yaptı. Öncelikle kontratının son senesine giren oyuncuları mercek altına alan Cim Bom, PSG’den Lavezzi’yi gözüne kestirdi. 30 yaşındaki futbolcunun sözleşmesi 30 Haziran 2016’da bitiyor. Fransız kulübü, tecrübeli oyuncuyla kontrat yenilemeyi düşünmüyor. Bu gelişmeyi değerlendiren Sarı-Kırmızılılar, devre arasında düşük bir bonservis bedeliyle Lavezzi’yi renklerine bağlamaya çalışacak. Ancak PSG bunu kabul etmezse, sezon sonu için Arjantinli yıldızla bir randevu daha alınacak.

Bu hat çok can yakar...

Di Maria’nın gelişiyle forma şansı azalan Tangocu, sol açıkta yüksek sürati ve bitirici vuruşlarıyla ön plana çıkıyordu. Galatasaray’da hedef, solda Lavezzi, sağda Podolski, forvet arkasında Sneijder ve ileri uçta Burak Yılmaz’lı bir hücum hattı oluşturmak. Bu transfer için şimdiden kollar sıvanmış durumda.