Teknik direktör Fatih Terim’in de yer aldığı sarı-kırmızılıların üst düzey kurmayları sözleşmesi bitecek Selçuk, Donk, Mariano ve Nagatomo’nun durumunu da masaya yatırdı.

Fotomaç'a göre bu dört oyuncunun 3 aylık maaşının ortama 2 milyon euro’yu bulması nedeniyle olağanüstü kararlar alınması kararlaştırıldı. İlk etapta Selçuk’a teşekkür edilmesi. Nagatomo’ya bir kez daha isterse Japonya’ya gidebileceği söylenecek. İki oyuncuya ekstra 3 ay ödeme yapılmayacak. Ülkesine dönmek isteyen Mariano ile Donk’a ise 1 yıllık sözleşme mi teklif edilmesi, yoksa 3 aylık uzatma mı önerilmesi ise bir sonraki toplantıya bırakıldı.

BÜYÜK SORUN SÖZLEŞMESİ BİTECEKLER

Süper Lig'in Ağustos ayına kadar uzaması durumunda Galatasaray’ın bir başka sıkıntısı ise kiralık sözleşmeleri biterek dönecek olan Babel, Diagne, Ozornwafor, Emre Taşdemir ve Maicon’un durumları.

Hollanda ekibi Ajax, Babel’in sözleşmesini tek taraflı feshetti. Haziran sonuna kadar Babel’e ödeme yapılmayacak. Diagne, Ozornwafor, Emre Taşdemir ve Maicon için de aynı durum geçerli. Club Brugge’un Diagne, Almeria’nın da Ozornwafor’a ekstra 2 ay içn ödeme yapması beklenmiyor. Emre Taşdemir ve Maicon için umut var. Babel’den sonra, Diagne, Ozornwafor, Emre Taşdemir ve Maicon da dönerse, Galatasaray’ın önüne Temmuz-Ağustos döneminde yaklaşık 2 milyon euro’luk ekstra br ödeme zorluğu çıkacak.

Bu oyuncular dışında kiralıklar Recep Gül, Ahmet Sivri, Birhan, Batuhan, İsmail, Emirhan ve Ali Yavuz’un durumları da can sıkacak.