Sarı-Kırmızılılar gelecek sezonun takviyeleri için çalışıyor. Forvet Tetteh, orta saha Samaris ve Terim’in gözdesi olan 18 yaşındaki Melih’in transferleri için harekete geçildi.

Tetteh aşkı alevlendi

Golcü oyuncu, ara transfer döneminde uzun süre Galatasaray’ın gündemini meşgul etmişti. Transfer gerçekleşmedi ancak Cim Bom, Tetteh’den vazgeçmedi. 21 yaşındaki futbolcu, sezon sonunda Sarı- Kırmızılılar’a imza atmak için hazır. Ganalı oyuncu, Sparta Prag yönetimine bu konudaki kararını bildirdi, “Galatasaray yine teklif yaparsa, bu kez kabul edin” restini çekti. Yeni sezonda farklı bir taktiğe geçmeyi düşünen Fatih Terim, Tetteh transferinin gerçekleşmesi halinde Diagne ile birlikte oynatmayı planlıyor.

Terim'in prensi Melih

Cim Bom, transferde geleceğe yatırım yapmayı da planlıyor. Bu yönde 1 numaralı aday Melih İbrahimoğlu. Fatih Terim, Rapid Wien’de forma giyen 18 yaşındaki genç yeteneği bizzat istedi. Melih’i bir süredir takip eden deneyimli teknik adam, mutlaka Galatasaray’a kazandırılmasını istedi. 

Asıl bölgesi orta sahanın ortası olan ancak kanatlarda da görev yapan gurbetçi futbolcu, Rapied Wien’in ikinci takımında bu sezon müthiş bir performans gösterdi. Melih, çıktığı 19 karşılaşmada 6 gol atarken, 9 da asist yaptı.

Samaris bedava gelecek

Fernando’nun performansının düşmesi sonrası, orta saha için arayışlar başladı. Sarı-Kırmızılılar, Benfica ile sözleşmesi bitecek olan Andreas Samaris’i gözüne kestirdi. 29 yaşındaki futbolcu, daha fazla forma şansı bulmak istediği Portekiz ekibinden ayrılmaya hazırlanıyor. 

Galatasaray’ın, Yunan orta saha oyuncusuyla ilk teması kurduğu öğrenildi. Bu transferde Cim Bom’un en büyük yardımcısı, Samaris’in vatandaşı Mitroglou olacak. Benfica, yıldız futbolcu için 2014 yılında Olympiakos’a 10 milyon Euro (62 milyon TL) bonservis ödemişti.

Fanatik / (Metin Karabaş)