Transferde şu ana kadar GomisBelhanda ve Maicon’a imza attıran Galatasaray, bir yandan da kaynak yaratmak için eldeki istenmeyen oyuncularla yolları ayırmanın çaresini arıyor. Teknik direktör İgor Tudor’un kadroda düşünmediği futbolcuları takımdan göndermeye çalışan Sarı-Kırmızılılar’ın, durumu netleşmeyen Sneijder hariç, toplam 9 isme ödediği yıllık maaş alt alta toplanınca dev bir bütçe oluşturuyor.

Kampa götürülmeyen Nigel de Jong, Hakan Balta, Umut Gündoğan, Endoğan Adili, Oğuzhan Kayar’dan takım bulmaları istenirken, kadro dışı bırakılan Cavanda’nın da bileti kesildi. Slovakya kampına götürülmesine rağmen Ryan Donk ve Tarık Çamdal’ın da kiralanması bekleniyor. Kiradan dönen Emrah Başsan konusunda ise Tudor’un kararsız olduğu öğrenildi.

Sözleşmeleri bulunan bu isimler yeni sezonda kalmaları halinde maç başı ve bonuslar hariç, kasadan sadece bu sezon çıkacak toplam rakam 36 milyon lirayı bulacak. G.Saray, bu futbolcuları en az zararla elden çıkarıp hem kadroyu azaltmanın hem de yeni transferlere kaynak yaratmanın yollarını arıyor.

İŞTE KAZANÇ TABLOSU

Nigel de Jong: 2.5 milyon Euro (10.3 milyon TL)

Hakan Balta: 1 milyon 250 bin Euro (5.1 milyon TL)

Endoğan Adili: 250 bin Euro ( 1 milyon TL)

Ryan Donk: 1.5 milyon Euro (6.2 milyon TL)

Tarık Çamdal: 1.5 milyon Euro ( 6.2 milyon TL)