Peki Kerem Aktürkoğlu kimdir? Kaç yaşında? Hangi takımda oynuyor? Kaç yıllık sözleşme imzalandı? Tüm detaylar haberimizde...

Yeni sezon yapılanması çerçevesinde geçmişe değil geleceğe yatırım yapma felsefesini benimseyen Galatasaray, yurt içinde de başlattığı geniş kapsamlı çalışma doğrultusunda 24Erzincanspor’dan Kerem Aktürkoğlu ile anlaştı.

Alt liglerin oynanmayacağının açıklanmasının ardından resmi imzalar atıldı.

21 yaşındaki sol kanat Kerem Aktürkoğlu, sezon başında Medipol Başakşehir'den ayrılarak Spor Toto 3. Lig 1. Grup'ta bulunan Erzincanspor'a gittti. Alta lige gittiği için 'yetiştirme bedeli' koşulu da ortadan kalktı.

Birçok Süper Lig takımının da radarına giren Aktürkoğlu, Erzincanspor'un Beşiktaş ile oynadığı Ziraat Turkiye Kupası maçlarındaki performansıyla da dikkat çekmişti.

Kazancını 10'a katladı

Kerem Aktürkoğlu, Erzincanspor'dan 150 bin lira alırken, Galatasaray'da kazancını katlayacak. Aktürkoğlu, sarı kırmızılı kulüpten yıllık 1.5 milyon lira alacak.

Galatasaray, oyuncu için ayrıca 2 milyon lira da imza parası ödeyecek. Böylece Aktürkoğlu'nun 4 yıllık toplam maliyeti 11 milyon lirayı bulacak.

Beşiktaş da ilgilendi

Öte yandan Beşiktaş scout departmanı da geçen sonbaharda oyuncunun alınması yönünde yönetime rapor vermişti.

Kerem Aktürkoğlu kaç gol attı?

Erzincan formasıyla 30 maçta 17 gol atan ve 1 de asist yapan 21 yaşındaki Kerem Aktürkoğlu, ligin en golcü oyuncuları arasında yer aldı.

Ajansspor