Türk Telekom Arena'da gerçekleştirilen imza töreninde, Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Doğan, Galatasaray Kulübü İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan ve Etstur Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy hazır bulundu.

Yapılan işbirliğiyle ilgili bilgi veren Lutfi Arıboğan, "GSTravel" markasının tanıtımı için biraraya gelindiğini aktararak, "Bu proje ve GSTravel markası, Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyor. İlk defa bir spor kulübü, seyahat markası oluşturuyor. Türkiye'nin lider ve öncü markası olarak Galatasaray, artık bu tarz işbirlikleriyle, iş planlarıyla yeni kaynaklar yaratacak. Artık spora sadece reklam ve sponsorluk yoluyla kaynak yaratmanın dışında, yeni markalar yaratmak, kendi markasının gücüyle farklı sektördeki güçlü markalarla biraraya gelmek, farklı sektörlerde kaynak yaratılarak, Galatasaray'ın ve Türk sporunun güçlenmesine katkı verme çabalarımız sürecek" diye konuştu.

Bu projeyle Galatasaray taraftarlarının, "www.gstravel.org" internet adresi üzerinden yapacakları rezervasyonlarla hem Türkiye'nin en büyük turizm firması olan Etstur'dan hizmeti alacağını hem de takımlarına katkı sağlayacağını dile getiren Arıboğan, şunları kaydetti:

"Bu projenin içeriği öncelikli olarak taraftarlarımıza, maç bileti, seyahat, konaklama hizmetleri, yurt içi ve yurt dışı maçları takip edebilmek için özel seyahat paketleri sunmak. Daha geniş anlamıyla da sadece sportif paketler değil, kendi özel seyahatlerini de buradan yaparak, hem üst düzeyde servis alacaklar hem de takımlarına katkıda bulunacaklar. Bu işbirliğimizin, yeni iş modelimizin hayırlı olmasını diliyorum."

ERSOY: "DÜNYADA BİR İLK"

Etstur Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy, Galatasaray ile birlikte hayata geçirdikleri projenin Türkiye'de bir ilk olduğunu aktarırken, bazı özellikleriyle de dünyada bir ilk olma özelliği taşıdığını vurguladı.

Galatasaray Kulübü'nün turizm sektörüne ilgi duymasının ve böyle bir giriş yapmasının başta kendilerini heyecanlandırdığını söyleyen Ersoy, şunları söyledi:

"Galatasaray'ın bu ticari işbirliğinde Etstur'u partner olarak seçmesi bize gurur verdi. Bir kaç yıl içinde çok büyük hacimli bir iş çıkaracağımıza inanıyorum. Dünyada bir ilk değil aslında ama Galatasaray'ın farklı yaptığı nokta, işbirliğini daha da geliştirerek, sadece maç organizasyonlarıyla sınırlı kalmayıp, genel turizm seyahat kapsamını da işin içine alması. Bu dünyada da ilk oluyor. Etstur içinde özel bir birim kuruldu. Galatasaray taraftarlarından seyahat alacak olanların, memnuniyetinin en iyi şekilde sağlanması için çaba harcanacak. Galatasaray camiasına özel paket turlar oluşturulacak. Bu sadece spor aktiviteleriyle sınırlı değil. Aslında büyük kısmı spor dışı atkivitlerden oluşacak."
Benzer işbirlikleri için görüştükleri başka kulüpler olduğunu da anlatan Ersoy, isim vermekten kaçındı.

DOĞAN: "BU BİR SPONSORLUK ANLAŞMASI GİBİ GÖRÜLMELİ"

Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Doğan ise, projenin çok iyi anlaşılmasını istediklerini ve bir sponsorluk anlaşması gibi görülmemesi gerektiğini kaydederek, şu ifadeleri kullandı:

"Galatasaray, dünya çapında bir kulüp olma yolunda hızla ilerliyor. Başkanımız Ünal Aysal, dünyanın en başarılı 10 kulübü içine girme ve kalıcı olma hedefini daha önce aktardı. Bunun için ciddi mali kaynaklara ihtiyacımız var. Bunu da sadece taraftarlarımıza sporla bağlantılı ürünler satarak yapamayız. Yeni ürünler geliştirmeliyiz. Bu konuda taraftar desteğine ihtiyacımız var. Galatasaray Kulübü eğer bir markayla hizmet satmaya başladıysa, taraftarlarımız bunu almalı. Eğer taraftarlarımız dünya çapında başarılı bir Galatasaray görmek istiyorsa, dünya çapında oyunucuların kadroda olmasını istiyorsa, bize bu alanda destek olmalı."

Etstur ile işbirliğini Galatasaray Kulübü'nün seçtiğini anlatan Doğan, "Nedeni de Türkiye'den çıkmış en önemli turizm markası olması ve en iyi hizmet kalitesini vermesidir. Sadece bilet ve maç organizasyonunu beraber sunmuyoruz. Düşüncemiz, örneğin Real Madrid deplasmanına taraftarı biz götürelim ve para kazanalım değil. Bugün Etstur'un kendi acentaları vasıtasıyla sattığı ne ürün varsa, bu ürünlerin tamamı GSTravel'dan alınabilecek. Eğer bunu başarabilirsek, bu ve diğer markalarımızla dünyanın büyük kulüpleri gibi 300-400 milyon dolarlık gelirlere sahip olabiliriz" diye görüş belirtti.

Doğan, taraftarlara yönelik özel paket ürünlerin de olacağını anlatırken, bu işbirliğinden orta vadede 5-10 milyon lira arasında gelir beklentileri olduğunu aktardı.

Toplantının sonunda, Doğan, Arıboğan ve Ersoy, Galatasaray ile Etstur arasındaki işbirliği anlaşmasına imza attılar.