Galatasaray yönetimi pek çok ülkede uygulanan ''transfer dönemi bitse bile kulübü tarafından serbest bırakılmış oyunculara sözleşme imzalama izni veren'' özel madde için TFF’ye başvurdu. FIFA’nın da bilgisi dahilinde Almanya, İtalya ve Rusya gibi ülkelere bu izni kullandığı hatırlatıldı. Ek bir düzenleme ile böyle bir kararın çıkarılabileceği ve eksiklerini tamamlayamayan kulüplere böyle bir kolaylık sağlanması talep edildi.

TFF'den ek düzenleme çıkarsa Ansarifard'la imzalanacak

Galatasaray’ın TFF’ye yaptığı bu başvurunun arkasında ise Karim Ansarifard’la yapılan prensip anlaşmasının yattığı iddia edildi. İranlı oyuncu transferin son gününde Olympiakos ile karşılıklı olarak anlaşarak sözleşmesini festetmişi. Hali hazırda bonservisi elinde olan golcü futbolcu ile Galatasaray’ın bir protokolünün olduğu gündeme geldi. Eğer TFF’den ek bir düzenleme çıkarsa Galatasaray’ın İranlıya sözleşme imzalatabileceği bildirildi.

Galatasaray’ın istediği ek düzenlenmenin çıkması durumunda transfer döneminde kadrolarını güçlendirmeyen ekipler; Nasri, Serdar Taşçı, Sakho, Dzsudzak, Veloso, Lacina Traore gibi isimlerle sözleşme yapabilecek.