Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi'nde Benfica ile eşleşmesinin ardından sarı-kırmızılı kulübün başkan yardımcısı Yusuf Günay, eşleşme hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Benfica eşleşmesinin iyi bir eşleşme olduğunu ifade eden Günay, "Benfica eşleşmesi güzel bir kura oldu. İnşallah bu turdan çıkacağız. Galatasaray, kupaların takımı. Bu kuradan yüzümüzün akıyla çıkacağımızdan eminim." dedi. 

Transfer ile ilgil iolarak, Yönetim olarak sportif başarı için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Yönetim olarak her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Galatasaray taraftarının özlediği başarılar gelecek" şeklinde konuştu.

Yusuf Günay kimdir?

1965 yılında Sinop’ta doğan Günay, 1985 yılında A.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi (Mülkiye)’nden mezun olmuştur. Başbakanlıkta 1986 – 2001 yılları arasında Başbakanlık Uzmanı, Ekonomik Kararlar Daire Başkanı, Kanunlar ve Kararlar Genel Müdür Yardımcısı ve Kanunlar ve Kararlar Genel Müdürü olarak görev yapmıştır. 1994 yılında Galatasaray Üniversitesi kuruluş kanununu dönemin Devlet Bakanı Sayın Coşkun Kırca ile birlikte hazırlayan ekipte yer almıştır. 2001 yılında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Kurucu Başkanı olarak Bakanlar Kurulu kararıyla 6 yıl süre ile atanmış, bu süre içerisinde merkezi Roma’da bulunan Akdeniz Ülkeleri Enerji Kurumları (MEDREG) Başkan Yardımcısı ve merkezi Budapeşte’de bulunan Enerji Düzenleyici Kurumları Birliği (ERRA) Başkanlığını yürütmüştür. Evli ve 2 çocuk babası olan Yusuf Günay, iyi derecede İngilizce bilmektedir.