Bu sezon iyi bir kadro oluşturup, şampiyonluk mücadelesi verecek olan Galatasaray’ın transfer listesine Chelsea’nin genç bir yıldızı girdi. Sarı-kırmızılılar, teknik direktör Igor Tudor’un önerisi üzerine, geçen yıl Milan’da kiralık oynayan Mario Pasalic’e kanca attı.

22 yaşındaki orta saha oyuncusunu yakından takip eden Tudor, vatandaşını mutlaka kadroda görmek istediğini yönetime bildirdi. Geçen sezon Seri A’da 24 maçta görev alan Pasalic, 5 gol atarken, 1 de asist yapmıştı.

Avantaj fazla

Almanya doğumlu futbolcu için Galatasaray oldukça avantajlı... Bonservisi Chelsea’de olan genç yeteneğin sözleşmesinin 1 sene sonra bitecek olması nedeniyle İngilizler uygun bir bedel karşılığında elden çıkarabilir. Üstelik oyuncuyu, Hırvat futbolunun gözde isimlerinden Igor Tudor daha kolay ikna edebilir.

Galatasaray bu yüzden futbolcuyu bonservisiyle beraber almak için İngiliz ekibine başvurdu. Sarı-kırmızılılar, 22 yaşındaki oyuncu için Chelsea’ye 2.5 milyon euro teklif etti. Ön libero ve forvet arkası da oynayabilen futbolcuyu elinden kaçırmak istemeyen sarı-kırmızılılar takımı gençleştirmek için Pasalic ismine çok önem veriyor.

Üç yıldır kiralık!

Chelsea’nin futbolcusu olan Mario Pasalic, kiralık olarak formasını giydiği kırmızı-siyahlı ekipte devleşti. Milan orta sahasının genç yıldızı Pasalic, geride kalan sezonda tüm kulvarlarda 27 maçta oynadı. Ligde 24 maça çıkan, 5 gol-1 asistle oynayan 22 yaşındaki futbolcu, bir önceki sezon da Monaco da kiralık oynamış, 16 karşılaşmada forma giydiği ligde 3 kez fileleri havalandırmıştı. Ondan da önceki sezon İspanya’da Elche’de kiralık oynayan futbolcunun, Chelsea ile bir yıl daha sözleşmesi bulunuyor.

Kaynak: Skorer