Kadrosunu Devler Ligi için güçlendirmek isteyen Sarı Kırmızılılar hakkında son olarak İtalyan basınından bomba bir transfer iddiası geldi.

Serie A ekiplerinden Sassuolo'ya yakınlığıyla bilinen Canale Sassuolo adlı internet sitesi, Francesco Acerbi'nin Cim Bom'a yakın olduğunu iddia etti.

Haberde Sassuolo'nun 30 yaşındaki yıldız stoperi için Lazio'nun da devrede olmasına rağmen Galatasaray'ın transfere daha yakın olduğu kaydedildi.

İtalyan ekibinin sözleşmesi 2020 yılında bitecek olan Acerbi için tam 15 milyon euro teklif ettiği öğrenilirken bu meblağ karşısında Lazio'nun geri adım attığı vurgulandı.

Galatasaray'ın ise Acerbi'nin bu yüksek maliyetini karşılamak için Sassuolo'ya özel bir formül sunacağı belirtildi.

Acerbi'nin adı geçtiğimiz yaz da Sarı Kırmızılılar'la birlikte anılmış ancak tecrübeli defans oyuncusu Sassuolo'yla kontrat yenilemeyi tercih etti.

Sassuolo ise sözleşmesi 2022 yılında sona erecek olan İtalyan savunmacıyı özellikle Gianmarco Ferrari'nin de geri dönmesiyle birlikte satmayı planlıyor.

Piyasa değeri 10 milyon euro olarak gösterilen Acerbi, bu sezon takımıyla 41 maçta forma giyerek Sassuolo'nun vazgeçilmezlerinden oldu.

Acerbi, kariyerinde bugüne dek Pavia, Reggina, Genoa, Chievo, Milan ve Sassuolo formalarını giydi.

1.92 boyundaki tecrübeli stoper, İtalya milli takımının formasını da 2 kez giyme başarısı gösterdi.