Olcan Adın'ın KAP'a bildirimi ile transfer sezonunu açan Galatasaray için Belçika basınından sürpriz bir transfer iddiası geldi.

Spor Toto Süper Lig'de bu sezonu ikinci sırada tamamlayan ve gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde doğrudan mücadele edecek olan Galatasaray transfer çalışmalarına hız kazandırdı. Olcan Adın için Trabzonspor ile görüşmelerin başlandığını borsaya bildiren sarı kırımızılılar, Belçika basınının iddiasına göre Afrikalı oyuncuyu listesine aldı. 

Sağ beke alternatif 

Geçtiğimiz sezon beklerde sıkıntı yaşayan sarı kırmızılı ekip, bu bölgelere alternatif olarak Alex Telles, Veysel Sarı, Salih Dursun gibi isimleri takviye etse de Telles dışında güvendiği beki bulamadı. Sol savunmayı Telles'e emanet eden takım, sağ tarafta ise Veysel, Salih, Sabri, Dany, Chedjou ve son haftalarda Semih Kaya'yı denedi fakat bir türlü istikrarı sağlayamadı. Bugün Belçika basınında çıkan haberler ise Galatasaray'ın sağ bek alternatifi için yabancı isimlere yöneldiği şeklinde. 

Cüzi bir rakama sağ bek 

Bugün Van Antwerpen Kempen gazetesi başta olmak üzere birden fazla kaynakta çıkan iddialara göre Galatasaray, Genk'in 26 yaşındaki Güney Afrika vatandaşı sağ beki Calvin Anele Ngcongca ile ilgileniyor. Sağ bek, stoper ve ön libero pozisyonlarında oynayabilen 1987 doğumlu oyuncu için Galatasaray'ın Olympiakos, Hannover 96 ve Club Brugge ile yarıştığı yazılırken, Genk'in oyuncu için gelebilecek teklifleri dinleyebileceği iddia edildi.

Oyuncunun piyasa değeri 2 milyon Euro olarak gösteriliyor. 2007'den beri Genk forması giyen Ngcongca, bu sezon Belçika takımı ile 47 maçta 4051 dakika forma giydi ve 1 gol 2 asistlik performans sergiledi.