Sarı-kırmızılı ekip oyuncuyu kesinlikle Ocak ayında geri istemedi. Club Brugge teknik direktörü Philippe Clement kadrosunda Senegalli golcüye yer olmadığını söyledi. Başkanların araya girmesiyle iki kulübün hukuk kurulu üyeleri tarafından FIFA’ya gönderilen dosyalar geri çekildi.

Hem Diagne hem de Club Brugge fedakarlık yaptı. Diagne’nin transferinden doğan 1 milyon 235 bin euro’luk farkın 1 milyon euro’sunu Belçika ekibi ödemeyi kabul etti. Club Brugge bu rakamı sezon sonuna kadar taksitle ödeyecek. Galatasaray ise Diagne’ye ödemek zorunda olduğu 3.35 milyon euro’luk maaşının 235 bin euro’luk bölümünü ödemeyecek. Senegalli golcü de bunu kabul etti.

DIAGNE GELECEK SEZON KADRODA OLACAK

Club Brugge’da sezonu tamamlayacak olan Mbaye Diagne, 235 bin euro’luk fedada bulundu. Senegalli dediği feda ile gelecek sezon Galatasaray forması giymeyi garantiledi. Belçika’ya gitmeden önce İstanbul’a gelen Diagne’ye, eğer bu alacağınıdan vazgeçerse gelecek sezon kadroda yer alacağı söylendi. Kiralık olarak kadroda bulunan Andone’un yerine Senegalli golcü gelecek.

Fatih Terim özel görüştü

Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim de Mbaye Diagne ile İstanbul'a geldiğinde özel bir görüşme gerçekleştirdi. Bu seneyi iyi çalışarak geçirmesini isteyen Terim, sezon sonu kendisini hazırlık kampına götüreceğini ve önümüzdeki sezon da kadrodaki yerini alacağının sözünü verdi.

Sabah