Galatasaray'ın UEFA’yı kazanan kadrosunun kilit isimlerinden Popescu, şimdilerde Romanya Başbakanı’nın futboldan sorumlu danışmanı ve yardımcısı. Akşam Gazetesi'nden Yetkin Etkin, unutulmaz futbol adamıyla konuştu. Popescu’nun öne çıkan sözleri şu şekilde: Her zaman Türkiye’den Romanya’ya misafirlerimiz geliyor. Ben şu anda Başbakan’ın danışmalığını yapıyorum. EURO 2020 maçları burada oynanacağı için çalışmalarımız sürüyor. Bu karşılaşmalardan 4 tanesi ülkemizde oynanacağı için federasyon olarak hazırlıklarımız en üst seviyede. 

FUTBOLDAN ANLAMAYAN KİŞİLER

Romanya’da son yıllarda milli takımımız başarılı olamadı. Çok çalışarak açığı kapatmak istiyoruz. Son yıllarda futboldan anlamayan kişilere sorumluluk verildi ve bu noktalara gelindi. Nisan ayında adaylardan bir tanesi Ioan Lupescu olacak. Bizim kuşağımızdan biri olacağı için biz de onu destekliyoruz. Futbolu, futboldan gelenler yönetmeli diye düşünüyorum. Sorunların nereden çıktığı bilinmediği için çözüm süreci de doğal olarak uzuyor. 

TERİM HERKESTEN DAHA İYİ BİLİR

G.Saray’ı takip ediyorum. Maçları izlemeye çalışıyorum. Fatih Terim’in devamlı atak oynatmasını ve hücüm anlayışını çok beğeniyorum. Elinde buna uygun bir kadro var. Liderlik güzel ve inşallah lider olarak şampiyonluk da bu sene kazanılacak. Fatih Hoca’nın oyuncuları kazanan bir yapısı vardır.  Şampiyonluklar ve UEFA da zaten bu sayede kazanıldı. Şunu söylemeye çalışıyorum; Terim neyin doğru olduğunu herkesten daha fazla biliyordur.

EURO 2024 HAKKINIZ

Türkiye'nin 2024 Avrupa Şampiyonası için Almanya’yla yarışmasını değerlendiren Popescu, “2 sene EURO 2020 için çalışacağım. Bu konuda edindiğim tecrübeleri Türkiye’yle paylaşabilirim. Bu konuda stadyumlar, ulaşım, oteller, altyapı gibi çok sayıda seçeneğin tam olarak hazır olması gerekiyor. Önce bunu hazırlamanız gerekiyor. Bu istekler karşılanırsa Türkiye bu organizasyonu düzenleyebilir diye düşünüyorum. Ben de bunu canı gönülden isterim. Turnuva sizin hakkınız” dedi.

LUCE’YE SABIR GEREK

Rumen futbol adamı, “Son yıllarda Türkiye’nin futbolda başarılı olmadığını herkes görüyor. Neden olduğunu anlamıyorum. Türkiye’nin ciddi bir potansiyeli var. İyi de oyunculara sahip. Avrupa’da oynayan oyuncuların milli takıma daha fazla katkıda bulunması lazım. Lucescu iyi bir Teknik Direktör. Ona sabır gösterilirse başarılı da olacaktır” diye konuştu.

ARDA KEŞKE G.SARAY'A DÖNSEYDİ

“Barcelona çok farklı ve büyük bir kulüp. İniesta ve Rakitic bile zaman zaman yer bulamıyor. Arda’nın Neymar’ı o süreçte kesmesi mümkün değildi. Arda neden G.Saray’a dönmedi anlayamadım. Çünkü yuvası G.Saray’dı. Keşke Başakşehir değil de G.Saray’a dönseydi. İyi bir Arda Turan’ın sahada daha yapacağı işler olduğunu düşünüyorum.“

FENERBAHÇE KAZANMASIN!

Tabii ki hiçbir zaman Fenerbahçe’nin Avrupa’da şampiyon olmasını istemem. Olursa yine bu kupayı G.Saray kazanır. Çünkü bu başarıya alışık. Bir slogan var ya, “Gerçekleri tarih yazar tarihi de Galatasaray.

KRAL ADAYIM GOMİS

Popescu, Ligde 26 gol atarak en yakın takipçisi Burak Yılmaz’ın 6 gol önünde bulunan Gomis’in performansını da değerlendirdi. Popescu, “Gomis ligde 26 gol atarak iyi bir ortalama yakaladı. En yakın takipçisine fark attığı için kral olacak gibi duruyor. Bana göre gol kralı olmaktansa Galatasaray’ın şampiyonluğu daha değerli. Her ikisi de olursa tabii daha güzel olur. Gomis bu performansını sürdürmeli ve takımına daha fazla puan kazandırmalı” dedi.

TEK BAŞINA DEĞİL

Takım oyununun önemine dikkat çeken Popescu, “Gomis tek başına atmıyor. Takım arkadaşları onu destekliyor. Futbol bir takım oyunudur. Gomis’in bunun farkında olduğunu da biliyorum. Kendisine çok iyi bakmalı.  Hem takım içinde hem de diğer takım taraftarları ona sempati duyuyor” diye konuştu.

SADECE DERBİYLE OLMAZ

“Şampiyonluk sadece derbilerde kazanılmıyor. Göztepe, Kayseri, Sivas gibi takımları yendiğiniz zaman şampiyon olursunuz. Evet derbiler önemli ama diğer maçları kazanmadığınız zaman işiniz zordur.”

KADIKÖY'DE BİZ KAZANIRIZ

Eski futbolcular olarak tekrar dönüp kazanabiliriz! Çok zor değil. Siz Fatih Terim ile konuşun. Kontrat imzalayıp gelir, Fenerbahçe’yi Kadıköy’de mağlup ederiz.

ARSENAL'DAN KORKMADIK

“2000’de çok güçlü bir kadro yapısına ulaştık. Herkes ile çarpışabilecek güçteydik. Milan, Barcelona, Juventus, Real gibi takımları yenerek bunu ispatladık. Finale çıktığımızda rakibimiz Arsenal’di. Onlardan korkmadık ve kupayı aldık.”

KALECİ DEV GİBİYDİ 

“UEFA finalinde Fatih hoca bana, ‘Penaltı atmak istiyor musun’ diye sordu. ‘Evet’ dedim ve 4.sıradaydım. Son penaltı bana geldi. Ne kadar çalışırsanız çalışın o an büyük  baskı oluyor. O anda kaleci sana dev gibi görünüyor.”

ÖDEMELER HEP GECİKTİ

“UEFA kazanıldığı zaman ödemelerde 7-8 ay gecikmeler yaşanırdı. Hep Fatih Terim bizlerle konuşarak sakin olmamızı söylerdi. Biz işimize odaklandık.”

ÇOK ÖZLEDİM

Yetkin Etkin ile her şeyi açık açık konuşan Popescu, “Sizleri ve G.Saray’ı çok özledim. Hep özlüyorum” yorumunu yaptı.

Bire bir sorular

Barcelona mı Galatasaray mı?

Her ikisi de. Sevgim aynı ama G.Saray için uzun zaman kaldığım için biraz daha hissiyatım fazla.

Koeman?

Koeman sonrasında Barcelona’ya geldiğim için kolay değildi kendimi kabul ettirmem. Ben bunu başardığım için çok mutlu olmuştum.

En güzel gol?

UEFA finalinde attığım gol benim için çok önemliydi.

En zorlandığı oyuncu?

Shevchenko ve eski, yani orjinal Ronaldo diyebilirim. Çok iyi isimlerdi. Onlara karşı oynamak her zaman çok zordu.