Diario AS gazetesi için Özgür Sancar'ın sorularını yanıtlayan başkan Altetico Madrid Başkanı Enrique Cerezo, Cumartesi günü Vicente Calderon'da oynayacakları Barcelona maçı için "Şu anda İspanya'nın en iyi top oynayan iki takımı Atletico Madrid ve Barcelona" dedi.

"ATLETICO - BARCELONA ŞU ANDA İSPANYA'NIN EN İYİ İKİ TAKIMI"

-Cumartesi günkü maç için ne düşünüyorsunuz? 

"Çok zor bir maç olacak. Barcelona İspanya'nın son şampiyonu, fakat biz kazanmak için sahaya çıkacağız. Ekibimize çok güveniyoruz. Barcelona kadar iyi oyunculara sahibiz. Kazanmayı ummak başka bir şey. Biz sahaya kazanmak için çıkacağız."

-Aslında iki şampiyon karşı karşıya gelecek...

"Evet. Bana göre şu anda İspanya'nın en işi iki takımı."

"ARDA MÜKEMMEL BİR OYUNCU"

-Ardasız bir Atletico - Barcelona maçı. Eminim Arda için yine iyi bir ev sahipliği yapacak Vicento Calderon

"Arda mükemmel bir oyuncu ve harika bir insan. Son derece üretken ve cömert bir oyuncu oldu. Atletico Madrid'te çok mutlu oldu. Şu anda hayatında yeni bir aşamayı yaşıyor, Barcelona'da. Atletico'da elde ettiği başarıları kupaları kazanmasını umduğum bir yerde. Bana göre iyi bir performans gösterecek Barcelona'da, yapabildiğinin en iyisini yapacak. "

-Arda'nın gidişi bir sürpriz miydi sizin için?

"Bütün Atleticolular için kabullenilmesi zor bir durumdu. O yeni bir başlangıç yapmaya olasılığına sahipti. Biz bu durumu tespit ettik. O dakikadan itibaren sorun yoktu. Bizimle oynadığı için her zaman gururluyuz ve artık ona Barcelona'da başarılar diliyoruz. " 

"BAŞARILI OLUR "

-Barcelona'da yine aynı başarıyı gösterecek mi? 

Ben her zaman iyi oyuncuların er ya da geç başarıyı yakalayacaklarını düşünürüm. 

"GALATASARAY ESKİ DOSTUMUZ" 

-Atletico'nun Şampiyonlar Ligi'ndeki başlangıç maçı İstanbul'da, Galatasaray'a karşı. Ne düşünüyorsunuz maçla ilgili? 

"Evimizin dışında oynayacağımız çok zor bir maç. Takımımız kendi oyununu sahaya yansıtmak için çok çalışması gerektiği son derece zor bir maça çıkacak. Ama biz zaten Galatasaray'ın sahasında oynamış ve onları eleyerek Avrupa Ligi'nde yarı finale çıkmıştık.  Bizi Galatasaray'le eskiden beri tanışıyoruz.  Ama hiç kuşku yok ki İstanbul'da oynamak her takım için zor." 

-Size göre Atletico Şampiyonlar Ligi'nde bu grubun favorisi mi? 

"Favoriler maçı kazanan, turu geçen, hedeflere ulaşanlardır. Öncelikle maçları kazanıp, turu geçelim, sonrasında favori olduğumuzu söyleyebiliriz. Bana göre Galatasaray'a karşı denk kuvvetlerin maçı olacak. Galatasaray'a karşı çok mücadele edip, savaşacağımız bir maç oynayacağız."

"GALATASARAY TAKIM OLARAK TEHLİKELİ"


-Sneijder, Podolski, Burak... Galatasaray'ın hangi oyuncuları Atletico'yu bu maçta endişelendiren oyuncular olarak ön plana çıkıyor?

"Bana göre Galatasaray takım olarak tehlikeli. Bireysel olarak değil. Biz Galatasaray'a büyük bir saygı duyuyoruz. Türkiye'nin en büyük takımlarından ve Şampiyonlar Ligi'nde deneyimli bir kulüp. Ben İstanbul'dan puanlar alacağımıza inanıyorum; ama çok mücadele etmeliyiz." 

"BU SEZON GEÇEN SEZONUN ÜSTÜNE ÇIKACAĞIZ"

-Arda, Miranda, Mandzukic gibi temel oyuncular takımınızdan ayrıldı. Ama elbette ki çok önemli ve yetenekli oyuncuları da transfer ettiniz. Bu Atletico geçen sezonkinden daha mı iyi?

"Bana göre geçen sezonki takımı artık düşünmemek gerekir. Geçen sezon Atletico mükemmel bir iş çıkardı. Fakat bu sezon biz geçen sezonki başarının üstüne çıkmayı istiyoruz. Bu nedenden ötürü takımımıza çok güveniyoruz. Şu anda çok daha iyi bir takıma sahip olduğumuzu düşünüyoruz.  Sportif olarak takımı değerini arttırdık."