Galatasaray'ın ligin en iyi kadrosuna sahip olduğunu ama bunu henüz gösteremediğini düşünüyorum. Derbilerin favorisi olmaz. Klişedir belki bu ama hakikaten olmaz. Düdük çalar, futbol gerçekleri başlar. Maç içi değişkenlik kriterleri vardır. Bu kriterler belirleyici olacaktır. 5. dakikada bir şey olur, maç değişir. Kırmızı kart, penaltı, sakatlık gibi...

Tolga Ciğerci'yi savunma yapabilirsiniz ama ön tarafta kullanamazsınız. Koşu mesafesi bekleyemezsiniz. Eski bir oyuncu olarak Emre'ye gıpta ile bakıyorum. Büyük bir takımın formasını çıkardığınızda bir daha giyemeyeceğini bilirsiniz. 39 yaşında şimdi Fenerbahçe'nin her şeyi. O olmadığı zaman Fenerbahçe, bambaşka bir oyuna geçiyor.

Türk Telekom Stadı'nda Emre'ye büyük bir baskı oluyor tabii. Biraz sakin kalsa karşı takımı çok sinirlendirebilir.Galatasaray'ın oyunu illa şekillenecektir, daha iyi olacaktır. Bunun başlangıcı Fenerbahçe maçı olabilir mi bilmiyorum. Galatasaray, 9 maçtır Fenerbahçe'yi yenemiyor olabilir ama bu maçın favorisini Galatasaray olarak görüyorum. Fatih Terim'in olmaması etkilemez.

Vedat Muriqi, derbi atmosferinden etkilenmez. Bu işi mücadele, hırs ile oynuyor. Böyle maçlarda daha cesur oynabilir. Falcao, havaya girecektir. Futbolda havaya girmek önemlidir. Çok daha iyi işler yaparsınız. Taraftarları da Falcao'yu derbi havasına sokacaktır.Luyindama  Muriqi eşleşmesi maçın kaderini belrleyebilir. Bu eşleşme çok kritik olacaktır.

Sporx