34. haftada 72 puanlı lider Galatasaray, Göztepe'ye konuk olacak. 2. sırada bulunan Fenerbahçe 69 puana sahip. Kanarya, son maçta Konyaspor'u ağırlayacak.69 puanlı diğer takım Başakşehir, 3. sırada son haftaya giriyor. Başakşehir, evinde Kasımpaşa ile karşılaşacak.Galatasaray'ın büyük avantaj sahibi olduğu yarışta 3 takım için ihtimaller şöyle:

72 puanlı Galatasaray, Göztepe deplasmanında 3 ya da 1 puan alırsa şampiyonluğunu ilan edecek.Galatasaray, Göztepe'ye yenilirse; Başakşehir ve Fenerbahçe kazanırsa şampiyonu 3'lü averaj hesabı belirleyecek.3'lü averajda Galatasaray, Fenerbahçe ve Başakşehir'in aralarındaki maçlara bakılıyor. Buna göre; Başakşehir 6, Fenerbahçe ve Galatasaray 5 puana sahip. Yani puanlar eşitlenir ve yarış 3'lü averaja kalırsa şampiyon Başakşehir olacak.

Fenerbahçe'nin şampiyon olabilmesi için ise Galatasaray'ın Göztepe'ye yenilmesi, Başakşehir'in de Kasımpaşa karşısında puan kaybetmesi gerekiyor.Bu durumda Fenerbahçe, Galatasaray ile puanlarını eşitleyecek. 2'li averajda eşitlik olduğu için genel averaja bakılacak.

Fenerbahçe kazanır, Galatasaray kaybederse sarı-lacivertliler genel averajda üstün olduğu için Fenerbahçe şampiyonluğa ulaşacak.