Fenerbahçe'de başkan Ali Koç ve kurmaylarının amacı futbolcunun sözleşmesini Ocak ayından önce uzatmak ve Ferdi'nin kafa karışıklığını gidermek. Ancak başta Championship ve Fransa’dan olmak üzere birkaç takım Ferdi ile ilgilenmeye başladı. FIFA kurallarına göre şu dönemde yapılacak herhangi bir teklif can yakabilir. O yüzden Ferdi’nin tüm taliplileri temkinli.

BEDAVAYA GALATASARAY'A GELEBİLİR

Kerem konusunda yaşananlar, milli oyuncunun menajerinin Ocak ayında ayrılık için bastırması ise Ferdi’yi Galatasaray’ın gündemine getirdi. Teknik ekip, Kerem’in ayrılması durumunda alternatifler üzerinde çalışırken Ferdi’nin yerli olması ve sözleşmesinin sezon sonunda bitmesi nedeniyle listesine ekledi.

Fatih Terim ve yardımcılarının 22 yaşındaki genç oyuncuya sıcak baktığı da gelen bilgiler arasında yer alıyor.

FERDİ KADIOĞLU KİMDİR?

Ferdi Erenay Kadıoğlu 7 Ekim 1999 yılında Hollanda'nın Arnhem kentinde dünyaya geldi. Ferdi Kadıoğlu Türk asıllı futbolcudur. Süper Lig takımlarından Fenerbahçe'de forma giymektedir. Hollanda'nın alt yaş gruplarında forma giyen Kadıoğlu, 2021 UEFA Avrupa 21 Yaş Altı Futbol Şampiyonası kadrosuna dâhil edildi.

Hollanda, Kanada ve Türkiye pasaportu olan Kadıoğlu, henüz millî takım tercihini yapmadı. Genç millî takımlarda Hollanda'yı temsil eden futbolcu, tercihini teklif geldiğinde yapacağını söyledi.

Kadıoğlu, 19 Ağustos 2020'de Hollanda U-21 takımına çağrıldı 3 gün sonra Türkiye'den davet geldi. Bunun üzerine Hollanda, millî takım tercihini yapmadan önce görüşmesi için Erwin van de Looi'yi görevlendirdi. Eğer Ferdi de onaylarsa Hollanda millî takımına davet edebileceklerini belirtti. Aynı gün, Kanada millî takımı Ferdi'ye sözlü olarak davet gönderdi.

(Fotomaç)