Süper Lig'in 24. haftasında Galatasaray sahasında Gençlerbirliği'ni ağırlayacak.

Galatasaray - Gençlerbirliği maçı öncesi sakat, cezalı ve eksik futbolcular

Galatasaray'da son antrenmanda sakatlanan futbolculardan Semih Kaya'nın bu maçta oynaması beklenmezken Aurelien Chedjou'nun ise iğneyle maça çıkabileceği düşünülüyor. Galatasaray'da diğer stoperlerden Serdar Aziz'in sakatlığı da sürüyor. Ayrıca Koray Günter'in de maç eksiği olduğu için bu maçta oynaması beklenmiyor. 

Cimbom'da savunma hattı dışında ön libero Nigel de Jong da sakat. Wesley Sneijder'in sakatlığı ise geçti ve bu maçta forma giyebilecek duırumda. Öte yandan Bruma ise kırmızı kart cezalısı olduğu için bu maçta oynayamayacak.


Galatasaray - Gençlerbirliği rekabeti, iki takım arasında oynanan maçlar ve form durumları


Galatasaray 43 puanla 3. sırada ve 2. Medipol Başakşehir'in 6, lider Beşiktaş'ın da 10 puan gerisinde yer alıyor. Cimbom hiç değilse Medipol Başakşehir'i geçip Şampiyonlar Ligi'ne katılma hedefinde. 

Gençlerbirliği ise 29 puan ve bir maç eksiği ile 11. sırada yer alıyor. Kırmızı siyahlıların hedefi de Avrupa Ligi'ne katılabilmek. 

İki takım arasında bugüne kadar oynanan 99 maçın 61'ini Galatasaray kazanırken, 26 maç berabere bitmiş ve 22 kez de Gençlerbirliği kazanmış. 


Galatasaray - Gençlerbirliği muhtemel 11'ler


Galatasaray: Muslera, Ahmet - Chedjou - Hakan Balta - Yasin - Tolga - Selçuk - Carole, Sneijder, Garry Rodrigues, Eren Derdiyok

Gençlerbirliği: Hopf, Ahmet Oğuz, Claro, Politevich, Uğur Çiftçi, Serdar Gürler, Selçuk Şahin, Abdul Khalili, Aydın Karabulut, Vedat Muriqi, Rantie