Galatasaray'ın başında iş başı yapar yapmaz camianın nabzını yükselten teknik direktör Fatih Terim, transfer için yoğun mesai harcıyor. Sezonun ikinci yarısında kıran kırana geçecek şampiyonluk yarışında fark yaratmayı amaçlayan Fatih Terim, takım iskeletindeki önemli eksikleri gidermek için dur durak tanımıyor. Yönetime transferle ilgili bazı raporlar sunan ve medyada isimleri sıkça yer alan Patrick Evra-Kwadwo Asamoah ikilisi ile ilgili kararını net şekilde bildirmeyen Terim, çok sürpriz bir yeteneği gözüne kestirdi.

Fatih Terim takımın en sorunlu bölgesi olarak gördüğü savunmanın solunu takviye edebilmek için Alman devi Bayern Münih'e fokuslandı. Teknik adam, Bayern'le iletişime geçilmesi ve resmi teklifin yapılması için transferle ilgili profesyonellere kısa bir süre önce isteğini iletti. Almanya'dan da kısa sürede cevap alındı.

Peki Fatih Terim'in radarına takılan Bayern Münih'li futbolcu kim? İlk akla gelen isim Avusturya'da bir Türk mahallesinde büyüyen ve Galatasaray maçları esnasında sosyal medya hesaplarından paylaşımlarda bulunan David Alaba. Fanatik'te yer alan habere göre; Ancak O oyuncu David Alaba değil. Terim'in radarına giren yetenek, David Alaba'nın alternatifi olarak kadroda yer alan İspanyol futbolcu Juan Bernat.

24 yaşındaki sol kanat oyuncusunun Fatih Terim'in gözüne girmesinin en önemli nedeni ise sol koridoru boydan boya kullanabiliyor olması. Sol bek mevkinin yanı sıra, orta sahanın solunda ve sol açıkta da forma giyen Bernat, Fatih Terim'in hücum felsefesine cevap verebilecek yetenekte bir isim. 

Geçmiş yıllarda aslen sol açık olmasına rağmen Albert Riera'yı sol beke çeken ve Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale çıkan kadronun demirbaşlarından biri haline getiren Terim'in, Bernat'tan da beklentisi aynı yönde. Fatih Terim'in ısrarlı talebi karşısında Bayern Münih'le resmi bir görüşme yapan ve Almanlar'ın görüşünü alan Sarı-Kırmızılı idareciler ise hamlelerinden olumlu sonuç alabilmiş değil. Bayern yönetiminin Galatasaray'a verdiği yanıt aynen şöyle: "Juan gelecekteki planlarımız arasında yer alıyor. Kadronun dışına itmek bir yana, yeni bir kontrat yapmayı planlıyoruz"

CNN Türk