İngiltere’de şampiyon olan Aslan, gelecek sezondan başlamak üzere Emirates deneme bonusu veren siteler Cup’a alternatif olarak organize etmeyi planladığı ‘Ali Sami Yen Cup’ı hayata geçirmek için harekete geçti.

HEM HAZIRLIK HEM PRESTİJ
Her sezon futbol kalitesini yükseltip çıtayı daha yukarıya koymaya çalışan G.Saray, gelecek sezon için planlamalarını şimdiden yapıyor. Bu sezon hazırlık döneminde yurt dışı kampları ve İngiltere’deki Emirates Cup’ta boy gösteren Cimbom, Arsenal’in düzenlediği Avrupa’nın en prestijli turnuvasında şampiyonluğa ulaşmanın gururunu yaşıyor. Emirates Cup’tan en iyi dersi çıkartan Cimbom yönetiminin, gelecekte böyle bir şampiyona düzenlemek için şimdiden kolları sıvadığı öğrenildi.

KURUCUSUNUN ADI VERİLECEK
Emirates Cup’ta iyi bir ortam yakalayan G.Saray yönetimi, teknik direktörler Fatih Terim’in isteğiyle; gelecek sezon öncesi İstanbul’da bir kupa düzenleme planları içinde. Kulübün kurucusu ve ilk başkanı olan Ali Sami Yen’in adını taşıması düşünülen turnuvanın sezon başında TT Arena’da düzenlenmesi hedefleniyor. Turnuvaya Avrupa’nın, hatta dünyanın üst düzey 3 kulübünün getirilmesi için çalışmalara başlandı. Turnuva için Emirates Cup (Arsenal) ve Audi Cup (B.Münih) gibi şampiyonalar örnek alınacak. Ayrıca organizasyon için sponsorlarla da temas kurulacak.