Yunan yetkililerin bu tavrı sonrası Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in çok sinirlendi ve tepki gösterdi.

OLYMPIAKOS BAŞKANI ARADI

Olympiakos'tan herhangi bir yetkilinin Galatasaray’ı karşılamaya gelmemesi yadırgandı. Ancak Yunan kulübü, olayların yaşanmasının ardından havalimanı dışından yardımcı olmak için uğraştı. Olympiakos’un sahibi ve başkanı Mariakis de Terim’i arayarak üzüntüsünü dile getirdi.

TAZMİNAT TEHLİKESİ

Galatasaray, dün yapılması gereken karşılaşmayı oynamamakla ciddi bir tazminat yüküyle karşı karşıya kaldı. Olympiakos ile oynamasını düşündüğü maçın tüm masraflarını Yunan kulübü kabullenmişti.

80 BİN EURO

Sarı-kırmızılıların uçak bedelleri bile Olympiakos tarafından ödendiği için, şimdi iki kulüp arasında tazminat konusunda sıkıntı yaşanacak. Yunanistan’dan oynamadan dönen Cim-Bom’un, sözleşmeye göre 80 bin euro'luk bir tazminatla karşı karşıya kalabileceği ifade edildi.

BİR BÜYÜK KRİZ DAHA YAŞANABİLİRDİ

Olympiakos ile oynanacak dostluk maçı için Yunanistan’a giden, ancak PCR testleri yüzünden çıkan krizin ardından Türkiye’ye geri dönen Cim-Bom’da teknik heyet ve futbolcular büyük bir kriz ile karşı karşıya kaldı.

TERİM VE BAZI İSİMLER TESTE GİRDİ

İlk olarak “rastgele test” isteyen Yunan görevlilerin bu uygulaması sonrasında Fatih Terim ve bazı isimler koronavirüs testine girdi.

KRİZ DERİNLEŞTİ

Ancak pasaport kontrolünden geçen ve otobüse bile giden Falcao ve Arda gibi isimlerin, tekrar içeri çağrılmasıyla kriz derinleşti. Deport korkusu üzerine takım geri döndü.

5 YILLIK YASAKTAN DÖNÜLDÜ

Kafilenin, Dışişleri yetkililerinin tavsiyesiyle bu tehlikeden kurtuldukları ortaya çıktı. Sarı-kırmızılılar pasaportlarını teslim etse ve sınır dışı edilseler, 5 yıl boyunca Yunanistan’a girme yasağı gelecekti. Bir Yunan ekibiyle yaşanacak olası eşleşme durumunda büyük kriz yaşanacaktı.

(Sporx)