Bu maçta Galatasaray'ın kalecisi Fernando Muslera'nın da birçok futbolcuyla birlikte forma giyecek olması endişe yaratıyor.

Brezilya'da yayılmakta olan Zika virüsü, Rio Olimpiyatları'na katılacak ülkeleri bile endişelendirirken, dünyaca ünlü yıldızların yer alacağı bir futbol maçının gelecek ay sonunda virüsün doğduğu Recife'de oynanacak olması bu futbolcuların kulüplerini de endişeye sevketti.

Barcelona'nın iki yıldızı Brezilyalı Neymar ile Uruguaylı Suarez de bu maçta forma giyecek isimlerden olacak. Dolayısıyla Katalan kulübünün yetkililerinin bu karşılaşmayla ilgili nasıl bir tedbir alacakları İspanya'da gündem konusu oldu.

Galatasaray'ın Muslera endişesi

Uruguay Milli Takımı'nın kalesini koruyan Fernando Muslera da Brezilya'daki maç için göreve çağıralacak futbolculardan biri olacak. Galatasaray'ın en önemli futbolcularından biri olan başarılı file bekçisinin bu maçta oynama ihtimali de Sarı-Kırmızılı yöneticileri endişelendiriyor.

Uruguay önlemini alacak

Öte yandan bu karşılaşmayla ilgili Urugay cephesinden herhangi bir endişe taşınmadığına yönelik açıklama geldi. Urugay Milli Takımı Sportif Direktörü Eduardo Belza yaptığı açıklamada, "Hiçbir endişemiz yok. Sinek kovucular kullanacağız. Sineklerin daha aktif olduğu sabah erken ve gece saatlerinde uzun kollu kıyafetler giyeceğiz" dedi.

Recife'de daha önce giderek otel seçimini yaptığını ve kalacakları otelin camlarının korunaklı olduğunu, binada böcekleri uzak tutacak bir havalandırma sistemi bulunduğunu ifade etti.

Zika virüsü nedir?

Zika virüsü, sivrisinekten bulaşan ve özellikle hamileler ile yeni doğan bebeklerde ciddi rahatsızlıklara yol açıyor. Hastalığın ateş, baş ağrısı, gözlerde kızarma, kusma, döküntü ve eklem ağrısı gibi belirtileri bulunuyor.

Kaynak: Spor Alemi