Galatsaray’ın efsane isimlerinden Bülent Kotkmaz, Ümit Davala ile birlikte katıldıkları Goal Sergisi’nde açıklamalarda bulundu. Galatasaray’dan aldığı teknik direktörlük teklifi hakkında konuşan Korkmaz, “Sağ olsunlar böyle bir görev teklif ettiler. Yöneticilerin düşünceleri günü gününe uymadığı için teklifi kabul etmedim. Başkanlara şunu tavsiye ediyorum; etraflarında yönlendirmek isteyen çok insan var, bu insanlardan biri mutlaka eski futbolcu olmalı. Başkana danışmanlık yapmalı” ifadelerini kullandı.

Galatasaray’daki teknik direktörlük döneminden ve Kewell’ın stoper oynadığı 3-2’lik Hamburg maçından bahseden 47 yaşındaki çalıştırıcı, “Florya Tesisleri’nde çalışmışlığım bile var. Fatih Terim, Müfit Erkasap gibi isimlere evden su taşımışlığım var. Orası bizim ikinci evimiz gibiydi. Kamp olmadığı zamanlarda da oraya giderdik. Florya’da çok güzel hikayelerimiz var. Teknik direktörlük yaptığım dönemde Meira satıldığı zaman onlara bir şeyler söylemiştim. Benim dediğimi yaptıkları zaman farklı şeyler olabilirdi. Hamburg maçında yanlış yaptığımız işler olabilir ama ben o gün ne dediysem aynısı çıktı. Ne söylediğimi Adnan abi (Polat) iyi bilir” dedi.

“GALATASARAY BAŞKANI’NIN HAK EDİLEN BAŞARILARI YAŞATMASI LAZIM”

Galatasaray’ın şu an düştüğü kötü durum hahhında çok fazla konuşmak istemeyen Korkmaz, “Galatasaray’ın başında şu an bir teknik direktör var. Galatasaray kulübünün başkanının, hak edilen başarıları yaşatması lazım. İnşallah bunu başarırlar” ifadelerini kullandı.

“50 YIL SONRA İSİM UNUTULABİLİR AMA BU OLAY UNUTULMAZ”

2000 yılındaki UEFA finalinde omzu çıkık bir şekilde maça devam etmesinin yıllarca unutulmayacağını belirten Korkmaz, “Omuzumun çıkması simge oldu artık. O zaman bunu düşünememiştim. 50 yıl sonra isim unutulabilir ama bu olay unutulmaz. Birçok oyuncunun maçtan önce sakatlığı vardı ama fedakarlık yaptılar. Hak ettiğimiz bir şampiyonluk kazandık” dedi.


“BAŞARI DENİNCE AKLA TERİM GELİYOR”

Son olarak Türkiye’nin Avrupa Şampiyonası’na gidişi ile ilgili açıklamalar yapan genç teknik adam, “herkesin bitti dediği zamanda Milli Takım Fransaya gitti. Türkiye’de başarı denince akla Fatih Terim geliyor. Çok iyi bir jenerasyon da var. Ben başarılı olacağımızı düşünüyorum. İlk 2 maçı kazasız atlatırsak sonrası daha iyi olacaktır. Milli takımın en büyük avantajı arda turan gibi bir liderinin olması” ifadeleriyle sözlerini bitirdi.