TRT Spor'da konuşan Rıdvan Dilmen, Galatasaray'ın Konyaspor karşısındaki oyununu yorumladı.

"BU KADRO ÖNDE BASKI OYUNU OYNAYABİLİRSE ŞAMPİYON YAPAR"

Fatih Terim'in hücumcu bir teknik direktör olduğunu ifade eden Rıdvan Dilmen, "Bu kadro, top rakipteyken bekleyecek bir kadro asla olamaz. Bu kadro, her iki yarının 30 dakikasında önde baskı oyunu oynayabilirse şampiyon yapar." dedi.

10"ŞAHANE BİR FAUL"

Fatih Terim, defansif orta sahası olmamasına rağmen Assunçao'yu soktu. Taylan'ın kart riski vardı. Taylan dışında Galatasaray'ın orta sahasında faulsüz defans yapacak oyuncu yok. Taylan, ileri 5'linin gerisinde oynuyor. Cicaldau dahil 5 oyunculu hücumla dönen topları alamazsanız kartlık faul yaparsınız. Kadroda Berkan da olmadığı için sistem değişikliğine gitti ve 4-4-2'den 4-1-4-1'e döndü. Emre'yi sokmasının sebebi geriye dönebilir. Emre Kılınç geriye dönüşte de geldi ve bir de sarı kartlık şahane bir faul yaptı. Ben hocası olsam böyle görülmeli derim.

"FUTBOLUN BİR GERÇEĞİ VAR"

Taraftarın müthiş bir Diagne isteği oldu. Diagne'yi taraftar seviyor olabilir, sevecektir de. Hocayla da twitter olayından sonra dönüşü olmuştur. Taraftar Diagne, Ömer Bayram, Babel'e sahip çıkmalı, sahip çıkması da güzel. Galatasaray'ın kontra ihtiyacı varken Diagne'nin girmesi normal değil. Alpaslan 80'de adalesini tuttu. Alpaslan sakatlansa Luyindama şansını kaybetti. Bitiriş 11'inde Alpaslan sakatlansa Assunçao stoper oynayacak. Taraftarın isteğine eyvallah ama futbolun da bir gerçeği var.

"100 KORNERDE 1 GOL YOK"

Galatasaray, lig ve Avrupa'da 17 maçta 100 korner atmış. Rakamlarda 1-2 yanılabilirim. Ligde 62, Avrupa'da 38. Galatasaray gibi bir kulüpte çalışma olur, oluyordur da. 100 kornerden 1 gol olmaz mı, yok. Yüzde 1 bile yok.

(TRT Spor)