Telekomsport'un haberine göre Gigi Becali, Morutan'ın transferinden beklediği parayı bir türlü alamadı.

Becali, Morutan için Galatasaray'dan para beklemekten bıktığını açıklayarak, "Artık yeter. Konuyu UEFA'ya taşıdım ve Türkleri dava ettim." dedi.

Morutan geçen yaz FCSB'den Galatasaray'a transfer oldu. 22 yaşındaki futbolcu daha önce FC Botoşani'de forma giymişti. Sarı-kırmızılılardan gelecek paranın bir kısmı ayrıca Botoşani'ye gidecek.

SINIFTA KALDI

Yaz transfer döneminde büyük umutlarla alınan Morutan, Gaziantep deplasmanında bulduğu şansı iyi değerlendiremedi. Rumen oyuncu isteksiz halleriyle adeta saç baş yoldururken, kötü performansı rakamlara da yansıdı. Milliyet'ten Nevzat Dindar'ın haberine göre 3-1 kaybedilen mücadelede 29 kez topla buluşan ve en az 60 dakika forma giyen isimler arasında bu alanda son sırada yer alan Morutan, 12 kez pas denemesinde ise %83,3 isabet oranı sağladı. Bir orta açan fakat bunda isabeti yakalayamayan sarı-kırmızılı futbolcunun 3 şut denemesi ise kaleyi bulmadı. Hücum kadar oyunun savunma kısmında da sınıfta kaldı.Rumen oyuncu 10 ikili mücadelenin sadece 4’ünü kazanabildi. Büyük beklentilerle transfer edilen Morutan için Steaua Bükreş kulübüne 3,5 milyon euro bonservis bedeli ödenmişti.

(Fotospor / Telekomsport)